ΤΟΠΙΚΑ

Λεβέντικη στάση από τον ιστορικό ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ που πρεσβεύει στην κοινωνία αξίες

Λεβέντικη στάση από τον ιστορικό ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ που πρεσβεύει στην κοινωνία αξίες
Με απόφαση του ΔΣ οι ομάδες του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ δεν θα συμμετάσχουν στα τουρνουά της Σύρου διαμαρτυρόμενες για την βία

Με μια λεβέντικη στάση και ανακοίνωση ο ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ενημερώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στο τουρνουά της Σύρου που γίνεται υπο την αιγίδα της ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ διαμαρτυρόμενη για τα φαινόμενα βίας που έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σεβόμενη την ιστορία και τις ηθικές αξίες η ομάδα του νησιού για ακόμη μια φορά δίνει μαθήματα ήθους.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΥΚΟΝΟΥ

Ο Πρόεδρος και η διοίκηση του Α.Ο. Μυκόνου και σύσσωμη η αθλητική οικογένεια του νησιού ,βρισκόμαστε σήμερα στη δυσάρεστη για όλους μας κατάσταση να ανακοινώσουμε τη μη συμμετοχή-αποχή μας, από τις αθλητικές δραστηριότητες των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου Κ16 και Κ14, ως διαμαρτυρία στα όσα συνέβησαν την προηγούμενη Κυριακή στη Σύρο αλλά και με όσα διαδραματίστηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες .

Ως σύλλογος πρεσβεύουμε πάνω από όλα την ευγενή άμιλλα και την παιδεία και βάζουμε σε κυρίαρχη θέση την ανάγκη για εξάλειψη της βίας τόσο της αθλητικής αλλά και κοινωνικά , καθώς όταν μιλάμε για παιδία ακόμα και το γήπεδο πρέπει να είναι σχολείο γιατί έχει τις προεκτάσεις του .

Σαφώς και στο γήπεδό μας έχουν συμβεί άσχημες συμπεριφορές και αυτό που προσπαθούμε πάντα είναι να τις αποβάλλουμε για να μην ξανασυμβούν και τις καυτηριάζουμε επίσημα ως ομάδα.

Απέναντι λοιπόν στην ωμή αθλητική βία μεταξύ παιδιών, το ίδιο περιμέναμε να συμβεί απο όλους.

Σεβόμενοι το κοινό και τους γονείς , οφείλουμε να ενημερώσουμε για τις ενέργειές μας και για το σκεπτικό της απόφασής μας .

Μετά το συμβάν της κυριακής έγιναν εκατέρωθεν συζητήσεις και ζητήσαμε την τιμωρία των δυο αθλητών της αντιπάλου ομάδας που συμμετείχαν στο επεισόδιο , με αποκλεισμό από το αυριανό μεταξύ μας παιχνίδι στην Πάρο για τον ημιτελικό του πρωταθλήματος. Όπως επίσης ζητήσαμε και την επίσημη καταδίκη του γεγονότος χωρίς περιστροφές από τη διοίκηση του Αίαντα Σύρου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και αντίθετα κατηγορούμαστε ότι δυναμιτίζουμε την ατμόσφαιρα και ότι έχουμε ευθύνη και εμείς λόγω των λεκτικών αντιπαραθέσεων εντός αγωνιστικού χώρου προ καιρού για τις οποίες να υπενθυμίσουμε ,άμεσα την ίδια στιγμή καταδικάσαμε και ζητήσαμε συγνώμη στους ΙΔΙΟΥΣ τους αθλητές . Αυτά είναι μη συγκρίσιμα πράγματα .

Εχθές ημέρα Τετάρτη, η ομάδα μας κάλεσε τους γονείς στο έκτακτο συμβούλιό της και ζήτησε τη γνώμη τους . Το αποτέλεσμα ήταν ότι κυριαρχούσε ο φόβος για νέα επεισόδια και ειδικά για τον αυριανό αγώνα των δυο ομάδων . Συμφώνησαν στο ότι θα πρέπει να τιμωρηθούν με αποκλεισμό οι αντίπαλοι αθλητές και αν δεν συμβεί αυτό δεν θα επιτρέψουν στα παιδία τους να συμμετέχουν .

Ως σύλλογος οφείλουμε να ακούσουμε τους γονείς και πάνω από όλα να διασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών τους . Εφόσον λοιπόν έως και μία μέρα πρίν το παιχνίδι δεν έγινε τίποτα δηλώνουμε ότι σήμερα κατατίθεται έγγραφο στην ΕΠΣ Κυκλάδων με το οποίο δηλώνουμε την απόφαση του συμβουλίου μας για μη συμμετοχή-αποχή όλων των ομάδων μας από τα δύο επερχόμενα final four σε Πάρο και Σύρο .

Γνωρίζουμε τις κυρώσεις που θα επιφέρει το γεγονός αυτό αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε την υγεία των παιδιών μας αλλά και να διαμαρτυρηθούμε για τις απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές που μένουν ατιμώρητες .

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ …ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ….ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ…

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.