ΤΟΠΙΚΑ

Τα θηρία στην Ψαρού και το χίπικο βαν της Φτελιάς

Τα θηρία στην Ψαρού και το χίπικο βαν της Φτελιάς

Στο νησί των ανέμων άρχισε και φέτος η επέλαση θηριωδών SUV που μεταφέρουν big spenders στα διάσημα εστιατόρια του νησιού ενώ στην  Φτελιά το μόνο που θυμίζει τα παλιά είναι το πράσινο VW βαν.

Παραφράζοντας -αν και γνωρίζω ότι είναι ιεροσυλία- τη φράση του Καβάφη από την «Ιθάκη» σαν βγεις στον πηγαιμό από τη Χώρα προς την Ψαρού ότι και να εύχεσαι θα είναι μακρύς ο δρόμος.

Το νησί μέσα Ιουνίου θυμίζει την Ποσειδώνος Σάββατο βράδυ, το μποτιλιάρισμα κάποιες φορές δημιουργεί ουρές χιλιομέτρων, ενώ εκατοντάδες θηριώδη SUV κυκλοφορούν μέρα νύχτα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω από την είσοδο του Pasha με σήμα τα δύο κερασάκια, ένα παλιό πράσινο VWβανάκι, είναι πλέον το μοναδικό απομεινάρι από την παλιά Φτελιά. Στέκεται ακόμη εκεί, φορτωμένο με ωραία παρεό και αναμνήσεις άλλων χρόνων από την πιο cool και χαλαρή παραλία του νησιού μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια.

Σε πείσμα των καιρών που αλλάζουν, στέκει ακόμη εκεί με την πλαϊνή του πόρτα ανοιχτή, μέχρι το βράδυ που αρχίζουν τα πάρτι του Pasha με θέα την παραλία της Φτελιάς και κατηφορίζουν οι Jaguarκαι οι Porsche Cayenne. Κι ακόμη δεν έχουν σκάσει οι big spenders του Ιουλίου, τότε που το νησί θα «βουλιάξει» από κόσμο και η ουρά για το πάρτι του Scorpios θα φτάνει τα τέσσερα χιλιόμετρα!

Προσθέστε σε αυτό και τα αναρίθμητα transfer που υπολογίζονται σε πάνω από πέντε χιλιάδες και αν έχετε σκοπό να πάτε στο νησί, φροντίστε εκτός από χρήματα-πολλά όμως-να έχετε και πολλή υπομονή, γιατί η Μύκονος μπορεί να μην κοιμάται ποτέ, αλλά με όλο αυτό σε λίγο δεν θα κινείται τίποτε στους δρόμους της
πηγη newmoney.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.