ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυκόνου

Λαμπρός ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυκόνου

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε σήμερα με κατάνυξη και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική τάξη σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως και με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Μύκονο, στον Μητροπολιτικό Ναό της οποίας, της Μεγάλης Παναγίας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και με την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, Μυκονίων και παρεπιδημούντων επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ήταν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Χρήστος Βερώνης , Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών και η κυρία και ο κύριος Αντιδήμαρχοι Ζακύνθου, οι οποίοι συνόδευσαν την ιδρυθείσα το 1816 περιώνυμη Φιλαρμονική Ζακύνθου στη Μύκονο, προσκεκλημένη του Δημάρχου Μυκόνου, η οποία και πλαισίωσε την επακολουθήσασα λιτανεία των Αγίων Εικόνων.
Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού καλωσόρισε τα μέλη της Φιλαρμονικής και τους Αντιδημάρχους Ζακύνθου και τους παρεκάλεσε να μεταφέρουν τις ευχές του στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και Ζακύνθου κ. Διονύσιο, επεσήμανε ότι σήμερα η Ορθοδοξία πρέπει να στραφεί περισσότερο στην πάσχουσα εικόνα του Θεού, στον ταλαιπωρημένο και αποπροσανατολισμένο άνθρωπο της εποχής μας, να τον στηρίξει και να τον ενδυναμώσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής!
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα στους γραφικούς δρόμους της Χώρας Μυκόνου λιτάνευση των Αγίων Εικόνων.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.