ΤΟΠΙΚΑ

Κυκλάδες: Προβληματισμός για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone

Κυκλάδες: Προβληματισμός για τη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone
Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κυκλάδων για τα όσα ανακοινώθηκαν πρόσφατα σχετικά με τις ψηφιακές εφαρμογές που έχει ξεκινήσει να δημιουργεί η Amazon Web Services στο νησί της Νάξου και αφορούν μεταξύ άλλων τη μεταφορά φαρμάκων μέσω drone από και προς τα μικρά νησιά. Για τη δυνατότητα αυτή μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, κάνοντας λόγο για ένα συντονισμό των τοπικών φορέων προκειμένου να καθοριστούν οι ανάγκες και στη συνέχεια να τις συνδέσουν με την Amazon Web Services.
Αν και τα σχέδια αυτά δείχνουν να έχουν ενδιαφέρον, όσον αφορά τη διακίνηση φαρμάκων, υπάρχει μια σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών που πρέπει να απαντηθούν και να αντιμετωπιστούν, όπως αν θίγεται ο κλάδος του φαρμακείου που είναι ο μοναδικός επίσημος υπεύθυνος για την παράδοση φαρμάκων στους ασθενείς.
Μιλώντας στο f.daily, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Κυκλάδων Ιωάννης Ρούσσος αποκάλυψε πως δεν έχει καμία επίσημη πληροφόρηση για το θέμα, ενώ δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Τα φάρμακα πρέπει να δίνονται δια χειρός φαρμακοποιού. Πώς θα ενημερώνεται ο ασθενής π.χ. για τη δοσολογία ή τι θα γίνει σε περιπτώσεις κατάκοιτων που απαιτείται εξουσιοδότηση για την παραλαβή των φαρμάκων; Θα πρέπει να έχουμε ενημέρωση και δεν έχουμε καμία».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως κανείς δεν θα διαφωνούσε με τη χρήση drone σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στα μικρά νησιά που δεν έχουν φαρμακείο, τονίζοντας όμως ότι και αυτό θα πρέπει να πραγματοποιηθεί υπό προϋποθέσεις.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.