ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Κυκλάδες: Κοινό ψήφισμα Σωματείων ενάντια στις αναστολές εργασίας και απολύσεις υγειονομικών

Κυκλάδες: Κοινό ψήφισμα Σωματείων ενάντια στις αναστολές εργασίας και απολύσεις υγειονομικών

Καθημερινά παρακολουθούμε τις μακάβριες λίστες της πανδημίας και γινόμαστε μάρτυρες της ελλειμματικής κι ανορθολογικής διαχείρισής της απ’ την κυβέρνηση.
Γιατί, εκτός απ’ τη συγκεκριμένη επικινδυνότητα του ιού, υπάρχουν και οι κυβερνητικές ευθύνες, υπάρχει η προκλητική υπονόμευση και σχεδόν εγκατάλειψη  των δημόσιων νοσοκομείων, η ανυπαρξία ουσιαστικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η στέρηση από το ΕΣΥ του αναγκαίου προσωπικού!

Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, οι αναστολές εργασίας (7000), οι συνταξιοδοτήσεις και οι 2500 υγειονομικοί που κάθε στιγμή απουσιάζουν επειδή νοσούν, έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωση των δομών υγείας και στην εξάντληση όσων έχουν απομείνει.

Όπως και στον χώρο της εκπαίδευσης έτσι και στην υγεία, η κυβέρνηση, για να αποκρύψει τις πραγματικές της επιδιώξεις και να αποποιηθεί των ευθυνών της, αξιοποιεί το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης» που έκφρασή του είναι τα πρόστιμα, κάθε είδους αντιεπιστημονικοί περιορισμοί και  οι αναστολές εργασίας, παρότι έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μέτρο υγειονομικού χαρακτήρα. Με αυτόν τον τρόπο ο εμβολιασμός, από εργαλείο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, μετατρέπεται σε μηχανισμό διχασμού, προστίμων και απολύσεων.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων κι ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι οδεύουμε προς αναστολή όλων των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του covid, η απειλή της απόλυσης των 7000 υπό αναστολή υγειονομικών μετατρέπεται σε ένα ακόμη χτύπημα κατά του ΕΣΥ.  Ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα με την άρση της μονιμότητας, κατά παράβαση ακόμα και του Συντάγματος. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην εργασία και την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση άρση των αναστολών εργασίας – Να επιστρέψουν τώρα στην εργασία τους οι υγειονομικοί, με διενέργεια τεστ covid και να τους καταβληθούν οι μισθοί που άδικα και αυταρχικά τους στέρησαν.
  • Καμία σκέψη για απολύσεις μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων και άρση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας με οποιοδήποτε πρόσχημα
  • Να ληφθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, καθώς και μέτρα προστασίας στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το ψήφισμα συνυπογράφουν:

  • Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Πάρου – Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Σύρου – Τήνου – Μυκόνου
  • Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
  • Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου
  • Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
  • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.