ΤΟΠΙΚΑ

Κροίσος από το Ντουμπάι στα… νύχια της συμμορίας που “έγδυνε” VIP στη Μύκονο!

Κροίσος από το Ντουμπάι στα… νύχια της συμμορίας που “έγδυνε” VIP στη Μύκονο!

Η περιβόητη σπείρα που έβαζε στο στόχαστρο μονοκατοικίες στη Μύκονο από τον περασμένο Νοέμβριο αποκόμισε πάνω από 315.000 ευρώ.

«Πάμε για καφέ». Με αυτή τη φράση ο αρχηγός έδινε το σύνθημα στα μέλη της σπείρας διαρρηκτών που «ξηλώθηκε» στη Μύκονο, ύστερα από δεκάδες «επισκέψεις» σε βίλες του νησιού.

Η οργάνωση είχε «μετακομίσει» στο νησί των ανέμων με μοναδικό σκοπό να γίνει πλούσια μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όταν και θα αναχωρούσε για τη μόνιμη βάση της. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν εφτά άτομα, τα οποία… άδειαζαν βίλες που νοικιάζονταν από πλούσιους επιχειρηματίες.

Πρόκειται για συμμορία Αλβανών διαρρηκτών (ηλικίας 22 έως 36 ετών) που δήλωναν κάτοικοι στα… Καντούνια της Μυκόνου και ειδικεύονταν στις κλοπές από πολυτελείς μονοκατοικίες, αρπάζοντας από μετρητά και κινητά τηλέφωνα μέχρι πανάκριβες τσάντες και αρώματα.

O αρχηγός και το mondus operandi

Ο αρχηγός της οργάνωσης φρόντιζε ακόμα και για την τροφοδοσία των συνεργών του. Ο «εγκέφαλος» δεν λάμβανε ποτέ μέρος στις κλοπές παρά μόνο συντόνιζε. Οι δράστες λειτουργούσαν σε δυάδες και απέφευγαν τις επικοινωνίες με τα άλλα μέλη της συμμορίας. Είχαν, μάλιστα, δημιουργήσει και δικό τους λεξιλόγιο ούτως ώστε ακόμη και αν γίνονταν νόμιμη συνακρόαση να μην ακούγεται κάτι ύποπτο:

«Πάμε για δουλειά» ή «Πάμε για καφέ» ήταν το σύνθημα ότι πάνε για να διενεργήσουν κλοπή, ενώ τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους αποκαλούσαν «εκείνοι με τις δύο ρόδες» ή «θείοι».

Ένα από τα πιο γνωστά «θύματα» της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ένας 37χρονος επιχειρηματίας από το Ντουμπάι, ο οποίος είχε νοικιάσει βίλα στο Καλό Λιβάδι.

Οι «ποντικοί» παραβίασαν παράθυρο, μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν πορτοφόλια με μετρητά, δύο κάρτες (σ.σ. ΜasterCard και American Express), ένα κινητό τηλέφωνο I-PHONE τελευταίας τεχνολογίας και το αντίστοιχο «έξυπνο» ρολόι, καθώς επίσης και κοσμήματα.

Θύμα κλοπής έπεσε και ένας 63χρονος επιχειρηματίας από τον Λίβανο, ο οποίος νοίκιαζε βίλα στον Πάνορμο, με τους δράστες να αφαιρούν χρηματικό ποσό και δύο μεγάλης αξίας κινητά τηλέφωνα I-PHONE.

Οι συλλήψεις

Τέλος στη δράση τους έδωσε η νεοσύστατη Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, με τη συμβολή αποσπασμένων αστυνομικών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τ.Α. Αμαρουσίου με ιδιαίτερη εμπειρία σε ομάδες διαρρηκτών.

Η συγκεκριμένη συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 με αρχηγό έναν 34χρονο ο οποίος είχε δημιουργήσει δύο επιχειρησιακές ομάδες που πραγματοποιούσαν κλοπές σε πολυτελείς μονοκατοικίες στη Μύκονο.

Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε προανακριτικά, κρατούσαν τα χρήματα που έβρισκαν στις βίλες και τα κοσμήματα σε πολλές περιπτώσεις τα έστελναν στην Αλβανία για να μην κινούν υποψίες.

Ενδεικτικό της δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας είναι ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα κέρδη της προσδιορίζονται σε περισσότερες από 315.000 ευρώ, χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε «επαγγελματικά» χαρακτηριστικά, επιδεικνύοντας προσήλωση στον αρχηγό και τον στόχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας έμεναν σε σπίτια που είχαν νοικιάσει και μετακινούνταν αποκλειστικά και μόνο για να «χτυπήσουν».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.