ΤΟΠΙΚΑ

Κουκάς:«Μια σπουδαία στιγμή για τη Δήλο και τη Μύκονο στη σύγχρονη εποχή»

Κουκάς:«Μια σπουδαία στιγμή για τη Δήλο και τη Μύκονο στη σύγχρονη εποχή»

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς νε αφορμή την παρουσίαση της Δήλου στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τόνισε

« Σήμερα είναι πραγματικά μια σπουδαία στιγμή για τη Δήλο και τη Μύκονο στη σύγχρονη εποχή. Η εκδήλωση αναδεικνύει την ισχυρή μας πολιτιστική ταυτότητα και τηδυναμική του πολιτισμού ως μέθοδος προβολής του τόπου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ευρωβουλευτή κα. Μαρία Σπυράκη για τη διοργάνωση αυτής της προβολής στην οποία παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. ΡομπέρταΜέτσολα.

Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω τη σημειολογία της σημερινής ημέρας, καθότι ενώ ο πρώτος πύραυλος στο φεγγάρι ονομάστηκε Απόλλων και η δεύτερη επανδρωμένη αποστολή θα ταξιδέψει το 2025 με τον πύραυλο Άρτεμις, σήμερα, απογειώθηκε ο πρώτος δοκιμαστικός πύραυλος Άρτεμις 1.

Είναι ξεκάθαρο ότι η πλούσια παράδοση και ιστορία του νησιού μας προσελκύουν το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας και βρίσκονται στο επίκεντρο της δικής μας ισχυρής βούλησης για περαιτέρω ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού μας χαρακτήρα.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.