ΤΟΠΙΚΑ

Κορωνοϊός: Οι γιορτές φέρνουν… τρίτο κύμα και νέα μέτρα – Θα παραταθεί το lockdown;

Κορωνοϊός: Οι γιορτές φέρνουν… τρίτο κύμα και νέα μέτρα – Θα παραταθεί το lockdown;

Μπορεί να ληφθούν ακόμα και νέα μέτρα, υπογραμμίζει ο Γιώργος Γεραπετρίτης –«Έρχεται τρίτο κύμα και θα θρηνήσουμε πολλά θύματα» τονίζει ο Νίκος Καπραβέλος – Δερμιτζάκης:  «Φοβάμαι μη γίνει Θεσσαλονίκη όλη η χώρα» .

Μπορεί η 11η Ιανουαρίου, ημέρα άρσης των μέτρων για τον κορωνοϊό, να πλησιάζει, ωστόσο οι ειδικοί δεν φαίνονται καθόλου σίγουροι ότι αυτή θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία του lockdown.

Ήδη, οι περισσότεροι εμφανίζονται ανήσυχοι και σκεπτικοί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο όχι μόνο να παραταθούν τα μέτρα, αλλά να ληφθούν και νέα -ακόμα και αφινιδιαστικά, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Τις υγειονομικές αρχές «ταρακούνησαν», μάλιστα και οι χθεσινές εικόνες των Θεοφανείων, στις οποίες φάνηκαν πιστοί να συρρέουν σε εκκλησίες χωρίς να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, με τους λοιμωξιολόγους να δηλώνουν ότι σε 2-3 εβδομάδες θα φανεί το αποτέλεσμα των χθεσινών συνωστισμών στους ναούς.

Γεραπετρίτης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ακόμα και αιφνιδιαστικά

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, και μάλιστα αιφνιδιαστικά, άφησε ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. «Δεν μπορείς να αποκλείσεις οποιοδήποτε μέτρο. Αν χρειαστεί να προχωρήσουμε εκ νέου σε απαγόρευση των δραστηριοτήτων θα πράξουμε εάν είναι αναγκαίο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

«Η κυβέρνηση θα κάνει εκείνο που πρέπει για να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία και η Εκκλησία θα πρέπει να διατηρήσει την καλή παράσταση που έχει απέναντι στο ποίμνιο», επισήμανε ακόμα ο κ. Γεραπετρίτης την επομένη των Θεοφανείων. Όπως υπογράμμισε, είμαστε στην ίδια πλευρά, όλοι μαζί πρέπει να ξεπεράσουμε την κρίση.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο υπάρχει σχέση αμοιβαίου σεβασμού και αλληλοκατανόησης και έχουν διαρκή επικοινωνία.

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να μείνουν κλειστοί για τους πιστούς οι ναοί την ημέρα των Θεοφανείων, και την απόκλιση – όπως ανέφερε – από την πλευρά της Εκκλησίας, τόνισε ότι υπήρξε ενημέρωση της Εκκλησίας και για αυτό τον λόγο είχε επιτρέψει την ατομική προσευχή.

Ο υπουργός σημείωσε ότι οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας είναι πολύ διακριτοί, ενώ χαρακτήρισε παράδοξες ή αστείες τις αναφορές ότι ο πρωθυπουργός λαμβάνει αποφάσεις βασιζόμενος μόνο στις εισηγήσεις συνεργατών του.

Σχετικά με τα σχολεία, ο υπουργός εξήγησε ότι η κυβέρνηση ήθελε να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι δε βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο και προτείνει τη λογική του σταδιακού ανοίγματος, ώστε να αξιολογούνται τα δεδομένα.

Για το λιανικό εμπόριο σχολίασε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει με τον τρόπο της παράδοσης έκτος, από την ερχόμενη Δεύτερα, ωστόσο αυτό θα το κρίνει η επιτροπή που συνεδριάζει τις επόμενες ώρες.

lockdown
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.