ΤΟΠΙΚΑ

«Κοινωνία χωρίς έκφραση πολιτισμού και τέχνης είναι μια τυφλή κοινωνία»

«Κοινωνία χωρίς έκφραση πολιτισμού και τέχνης είναι μια τυφλή κοινωνία»

Με αφορμή την έναρξη του Mykonos Art Festival 2022 ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς απεύθυνε χαιρετισμό:

Το Mykonos Art Festival οργανώνεται δυναμικά και καλεί ντόπιους και επισκέπτες στα πολιτιστικά δρώμενα για το καλοκαίρι 2022.

Το Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο μας παρουσιάζει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα με πολύπλευρες δράσεις στη μουσική, στον κινηματογράφο, στο χορό, στη γλυπτική, σε κατασκευές σε δημόσιους χώρους, σε θεματική για μικρές ηλικίες.

Υποστηρίζει Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς που πρωτοπορούν δημιουργικά αυτή την περίοδο. Σε συνεργασία και με άλλους πολιτιστικούς φορείς του Δήμου μας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και σε ουσιαστική συνεργασία και συντονισμό με το Δήμο Μυκόνου, κατορθώνει να παρουσιάσει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που μας κάνουν περήφανους και στο χώρο του πολιτισμού.
Έχω ξανασημειώσει πως κοινωνία χωρίς έκφραση πολιτισμού και τέχνης είναι μια τυφλή κοινωνία.

Η Μύκονος έχει θέσει στις προτεραιότητές της τον πολιτισμό εδώ και καιρό. Ο πολιτισμός είναι μέσο προστασίας και ανάδειξης της τοπικής μας κοινωνίας. Και τονίζω και πάλι πως το Mykonos Art Festival ήρθε για να μείνει.

Σε κάθε συνθήκη, ξεπερνώντας όποια δυσκολία, ο θεσμός εξελίσσεται και το κοινό τον αγκαλιάζει όλο και περισσότερο.
Ο Δήμος Μυκόνου καλεί πολίτες και επισκέπτες σε συμμετοχή και ψυχαγωγία σε όλες τις δράσεις του προγράμματος.

Όπως διαβάζετε, οι εκδηλώσεις είναι πολλές, σε πολλά σημεία του νησιού που θέλουμε να αναδείξουμε και ικανοποιούν κάθε επιλογή.

Η είσοδος είναι δωρεάν, μια σταθερή επιλογή μας για την προώθηση του πολιτισμού με κάθε τρόπο. Να υπάρξουν στιγμές σκέψης και ψυχικής ανάτασης για όλους μας.

Κωνσταντίνος Π. Κουκάς
Δήμαρχος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.