ΤΟΠΙΚΑ

«Καταδικάζω πράξεις βίας και απορώ με την λάσπη στον ανεμιστήρα»

«Καταδικάζω πράξεις βίας και απορώ με την λάσπη στον ανεμιστήρα»
Τοποθέτηση για τα γεγονότα το τελευταίο χρονικό διάστημα έκανε ο Φρατζέσκος Βιγλιάρης.
«O Θεσμικός μου ρόλος ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου με υποχρεώνει, όταν και εφόσον κρίνω ότι είναι αναγκαίο, να επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου και με υπευθυνότητα να τοποθετούμαι για ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος και συμφέροντος.
Δύο ζητήματα κατά τη γνώμη δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αγνοήσουμε.
Πρώτον: την επίθεση στο Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.
Δεύτερον: τη διαπόμπευση του συμπολίτη μας κ. Γεώργιου Δακτυλίδη και δωρητή του νέου σχολείου στην ‘Ανω Μερά.
1. Καταδικάζω την πράξη βίας προς το πρόσωπο του κ. Ατζαμόγλου και δηλώνω την συμπάθεια μου προς αυτόν και την οικογένειά του για το δυσάρεστο αυτό συμβάν. Παράλληλα, καταδικάζω όλες τις σκιές και αβάσιμες υποθέσεις που διακινούνται στο διαδίκτυο και στα καφενεία για το «πως και το γιατί» της επίθεσης. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Κανένας μας δεν είναι ούτε δικαστής, ούτε αστυνομικός. Όλα έχουν πάρει τη νομική οδό και από εκεί Θα πάρουμε τις απαντήσεις και όχι από κακόβουλα σχόλια που θέλουν να πλήξουν μια προσωπικότητα, πολύ συχνά από μικροπρέπεια ή ιδιοτέλεια.
Και πάλι Μίλτο έχεις τη συμπάθεια και την ηθική στήριξή μου.
2. Απορώ και στέκομαι αμήχανος όταν ένας από τους  πιο σημαντικούς επιχειρηματίες του νησιού μας, πρωτοπόρος του τουρισμού, καλός οικογενειάρχης και πρόσφατα ευεργέτης του νησιού μας, δέχεται μέσα από το διαδίκτυο μια πρωτοφανή επίθεση λάσπης. Ο κ. Γιώργος Δακτυλίδης είναι ένα άξιος Μυκονιάτης, ένα πετυχημένος και έντιμος επιχειρηματίας που προσφέρει εργασία σε δεκάδες οικογένειες, διαφημίζει το νησί μας με τις πολυτελής ξενοδοχειακές μονάδες του, και δωρίζει σήμερα ένα σχολείο για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα. Και αντί να πούμε ένα ευχαριστώ, κάποιοι με ένα σενάριο του Φώσκολου, μας θυμίζουν την παροιμία «για να ακούσει ο γάιδαρος, βαράμε το σαμάρι».
Η στόχευση είναι προφανής που βγάζει μάτι. Ξαφνικά, στο πουθενά, λάσπη στον ανεμιστήρα. Λόγια ξεκάρφωτα, χωρίς ουσία απλά και μόνο για κουτσομπολιό στο facebook που δυστυχώς πλειοδοτεί η κακοήθεια και η ανοησία. Κρίμα πραγματικά, άξιοι συμπολίτες μας να χρησιμοποιούνται ως όχημα αρνητικής προπαγάνδας για άλλες σκοπιμότητες που δεν έχουν ούτε την στοιχειώδη ωριμότητα να τις κρύψουν επιμελώς. Κρίμα για μια ακόμη φορά.
Πάντα κοντά στο πολίτη.
Φραντζέσκος Βιγλιάρης
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.