ΤΟΠΙΚΑ

«Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Μύκονο»

«Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Μύκονο»
Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς διαψεύδει κατηγορηματικά τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν στο νησί

«Αναφορικά με τις ανεύθυνες φήμες για πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού στο νησί μας, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις Αρχές – που είναι και οι αποκλειστικά αρμόδιες για αυτό το ζήτημα- μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στη Μύκονο.

Σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου “LA BELLE DE L ADRIA TIQUE”, σας ενημερώνουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Και αυτό φυσικά αφορά κάθε αντίστοιχη άφιξη κρουαζιεροπλοίου τις επόμενες εβδομάδεs.

Η διαρροή ψευδών ειδήσεων εκτός από ανεύθυνη, είναι επιπόλαιη και άκρως επικίνδυνη. Τα fake news, είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας που διογκώνεται με τη χρήση των social media, αλλά να μην ξεχνάμε ότι η διαρροή ψευδών ειδήσεων με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία και στον τουρισμό,
ενέχει και ποινικές ευθύνες.

Η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του Υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ αποτελούν τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία της δημόσιας υγείας.»

Κουκάς Κωνσταντίνος

Δήμαρχος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.