ΤΟΠΙΚΑ

«Καμία έκπτωση δεν θα γίνει στα συμφέροντα του τόπου μας»

«Καμία έκπτωση δεν θα γίνει στα συμφέροντα του τόπου μας»
«Η τιμή του τετιμημένου, η ενοικίαση του παλαιού αιγιαλού στο Καλό Λιβάδι και η καταχρηστική διαμόρφωση του χώρου»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την ενοικίαση τμήματος του παλαιού αιγιαλού στην παραλία του Καλού Λιβαδιού έναντι 28 χιλιάδων ευρώ.

Το συγκεκριμένο τμήμα μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν ως χώρος στάθμευσης στην εν λόγο περιοχή εξυπηρετώντας τις ανάγκες πολλών Μυκονιατών αλλά και επισκεπτών του νησιού μας.

Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το Δημοτικό Συμβούλιο αφού συγκέντρωσε με επιμέλεια όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται, υιοθέτησε ομόφωνα την πρόταση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για την ενοικίαση τμήματος του παλαιού αιγιαλού στο Καλό Λιβάδι.

Μια απόφαση ιδιαίτερης σημασίας αφού με την ενέργεια αυτή προασπίζεται το δημόσιο του χαρακτήρα της εν λόγο περιοχής.

Κατά τη διαλογική συζήτησης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε με έγγραφα της Τεχνικής Υπηρεσίας πως, εκτός από την ενοικίαση στο Καλό Λιβάδι, έχουν λάβει χώρα εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και πως είχε εκδοθεί άδεια μικρής κλίμακας που χαρακτηρίστηκε καταχρηστική.

Ο Δήμος Μυκόνου στα πλαίσια της προάσπισης του Δημοσίου Συμφέροντος, θέση και πρόταση που εξέφρασα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, να κινηθεί και εναντίων του Μηχανικού που υπέγραψε την άδεια μικρής κλίμακας λαμβάνοντας την ευθύνη αυτών των εργασιών.
Μια θέση ξεκάθαρη και ουσιαστική που θα ορίσει εκ νέου τη βαρύτητα στην ανάληψη της ευθύνης απέναντι σε μια τοπική κοινωνία που συνεχώς περιορίζεται και θίγεται.

Με εκτίμηση και σεβασμό
Ατζαμόγλου Μιλτιάδης
Αντιδήμαρχος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.