ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν στον αποκλεισμό τους από το Καλό Λιβάδι

Ο Δήμος Μυκόνου στο πλευρό των κατοίκων που αντιδρούν στον αποκλεισμό τους από το Καλό Λιβάδι

Δεκάδες άνθρωποι κινητοποιούνται στη Μύκονο διεκδικώντας το αυτονόητο: ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία όπου μεγάλωσαν. Στο νησί, που έχει γίνει στέκι του παγκόσμιου τζετ σετ εδώ και δεκαετίες και είναι εξαιρετικά φιλόξενο για κάθε λογής επιχειρηματίες, αποσυνάγωγοι θεωρούνται πλέον οι ίδιοι οι μόνιμοι κάτοικοί του. Ετσι, πρόσφατα είδαν άλλη μία παραλία τους να παραδίδεται σε επιχειρηματία από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.), θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας μετά και τη θέσπιση του Ν.4389/2016. Ολα αυτά σε ένα ευπαθές οικοσύστημα και σε μια θαλάσσια περιοχή που είναι ήδη κορεσμένη από επιχειρηματικές μονάδες.

Η ΕΤΑΔ, όπως αυτοσυστήνεται στην ιστοσελίδα της, «λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας» για τη «βέλτιστη αξιοποίηση των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται ή περιέρχονται στο χαρτοφυλάκιό της. Η αξιοποίηση αυτή σχετίζεται τόσο με τη μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας όσο και με τη διαφύλαξη των φυσικών και πολιτισμικών περιουσιακών στοιχείων της χώρας που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιό της». Εν προκειμένω, η ΕΤΑΔ έκρινε ως… δημόσιο συμφέρον να μην μπορούν οι κάτοικοι ούτε καν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο Καλό Λιβάδι – μια παραλία που κολυμπούσαν οι ντόπιοι, κυρίως ηλικιωμένοι και οικογένειες με μικρά παιδιά λόγω της εύκολης πρόσβασης.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.