ΤΟΠΙΚΑ

Ιταλία: Αυξήθηκε ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού – Καταγράφηκαν περισσότεροι θάνατοι

Ιταλία: Αυξήθηκε ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού – Καταγράφηκαν περισσότεροι θάνατοι
Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 262 άνθρωποι και καταγράφηκαν 992 νέα κρούσματα

Αυξήθηκε ο ρυθμός μετάδοσης κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, με 104 περισσότερα κρούσματα και 67 περισσότερους θανάτους. Οι δε ιασθέντες είναι 755 λιγότεροι από την προηγούμενη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στην Ιταλία είναι 223.096. Οι νεκροί έφτασαν τους 31.368. Παράλληλα, 115.288 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Την Τετάρτη το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 222.104 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.106 άνθρωποι ενώ 112.541 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους262 άνθρωποι και καταγράφηκαν 992 νέα κρούσματα. 2.747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 855 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 11.453 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.132 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για όγδοη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η αύξηση του αριθμού των νεκρών προκαλεί ανησυχία στην Ιταλία, ενόψει, μάλιστα, της πιθανής επαναλειτουργίας πολλών καταστημάτων, την ερχόμενη Δευτέρα. Η σχετική απόφαση πρόκειται να ληφθεί από την κυβέρνηση Κόντε, μέχρι αύριο το βράδυ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μόνο στην περιφέρεια της Λομβαρδίας σημειώθηκαν 112 θάνατοι και 522 νέα κρούσματα. Κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση Κόντε και ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης περιοχής, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, θα πρέπει να εκτιμήσουν πολύ προσεκτικά την κατάσταση, πριν δοθεί πράσινο φως στην επανεκκίνηση της λιανικής πώλησης και στην πλήρη λειτουργία καφέ, εστιατορίων, κουρείων και κομμωτηρίων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.