ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορική συμφωνία στα σκαριά που αλλάζει επίπεδο τον αθλητισμό της Μυκόνου

Ιστορική συμφωνία στα σκαριά που αλλάζει επίπεδο τον αθλητισμό της Μυκόνου
Όπως όλα δείχνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να καθίσουν μέσα στην εβδομάδα οι παράγοντες του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ και της Άνω Μεράς

Η απόλυτη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του MykonosVoice που δέκα σχεδόν μέρες πριν γράψαμε για την βόμβα που είναι στα σκαριά στον αθλητισμό της Μυκόνου αναφορικά με την ενδεχόμενη συγχώνευση των σωματείων του νησιού στο ποδόσφαιρο, μια κίνηση ιστορική που θα αλλάξει άρδην το τοπίο που υπήρχε μέχρι τώρα.
Οι συνθήκες δείχνουν ότι ωριμάζουν μέρα με την μέρα και οι βασικοί «παίκτες» στην προσπάθεια είναι φυσικά οι δυο πανίσχυροι ηγέτες των σωματείων.Ο Αλέκος Κουκάς του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ και ο Νίκος Σαντοριναίος της Άνω Μεράς.

Κομβικός είναι ο ρόλος σε αυτή την προσπάθεια της δημοτικής αρχής της Μυκόνου και αυτός που έχει διαδραματίσει σημαντική προσπάθεια ώστε  να ενώσει σε μια ιστορική συμφωνία τις ομάδες είναι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς με την μεθοδικότητα την ψυχραιμία και την διορατικότητα που τον διακατέχει καθώς μόνο όφελος θα έχει το νησί και οι ομάδες από την συγχώνευση με την δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας.

Η υπόθεση δεν είναι εύκολη καθώς οι λεπτομέρειες και τα «αγκάθια» πρέπει να ξεπεραστούν.Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία τι θα συμφωνηθεί και ποιος θα είναι ο κεντρικός ρόλος του καθενός.

Ο Αλέκος Κουκάς έχει τεράστια εμπειρία και είναι ο άνθρωπος που με το εκτόπισμα του μπορεί να «τρέξει»ως ο εγγυητής ένα τέτοιο εγχείρημα και να ηγηθεί μιας τέτοιας δύσκολης προσπάθειας.

Το απέδειξε με το παραπάνω όταν την προηγούμενη χρονιά  ανέλαβε από το μηδέν μια ομάδα των Αθηνών, τον Αήττητο Σπάτων και κατάφερε να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο σε μικρό χρονικό διάστημα που τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην Γ’Εθνική.

Ο Νίκος Σαντοριναίος είναι ένας ισχυρός παράγοντας του νησιού και πολυτέλεια να ασχοληθεί είτε άμεσα είτε ως  βασικός συμπαίκτης στην προσπάθεια για μια νέα ομάδα.

Κουκάς και Σαντοριναίος μπορούν να αλλάξουν την ιστορία του ποδοσφαίρου στη Μύκονο.

Με την βοήθεια της δημοτικής αρχής αυτό μπορεί να μετουσιωθεί σε συνολικότερη αλλαγή στον αθλητισμό.

Η εβδομάδα που θα μπει θα κρίνει πολλά για το μέλλον.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.