ΤΟΠΙΚΑ

Ημιτελές ακίνητο στη Μύκονο βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1,2 εκ.ευρώ

Ημιτελές ακίνητο στη Μύκονο βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1,2 εκ.ευρώ

Η Μύκονος είναι πάντα…Μύκονος. Έτσι ακόμη και ένα ημιτελές ακίνητο μπορεί να εκτιμάται στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι απλά ένα ακίνητο αλλά μια βίλα, η οποία βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, στη θέση «Φωκός» ή «Φυλλάδια» της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Μεράς της Μυκόνου, δηλαδή στην ίδια περιοχή των Villas Armit που έχουν ήδη αλλάξει χέρια μέσω πλειστηριασμών.

Ειδικότερα, το ηλεκτρονικό σφυρί που έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαΐου αφορά ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, με έκταση 13.304,95 τ.μ. «μετά της επ’ αυτού ανεγειρόμενης διωρόφου κατοικίας και κολυμβητική δεξαμενή».

Η βίλα των 622 τ.μ. με την πισίνα των 100 τ.μ.

Σύμφωνα με την αυτοψία και την έκθεση εκτίμησης η ανεγειρόμενη διώροφη βίλα έχει συνολική επιφάνεια 621,63 τ.μ. και έχει αποπερατωθεί σε ποσοστό 40%.

Πιο αναλυτικά, στη στάθμη υπογείου έχει επιφάνεια χώρων βοηθητικής χρήσης 248,53 τ.μ., στη στάθμη ισογείου επιφάνεια χώρων κύριας χρήσης 209,64 τ.μ., χώρο στάθμευσης 41,5 τ.μ. και επιφάνεια ημιυπαίθριων χώρων 25,71 τ.μ.. Στον πρώτο όροφο η επιφάνεια των χώρων κύριας χρήσης φτάνει τα 121,95 τ.μ.

Στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου έχει κατασκευαστεί πισίνα επιφάνειας 100 τ.μ. η οποία βρίσκεται στο στάδιο των σκυροδεμάτων. Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης «είναι συνήθης πρακτική στη Μύκονο οι βοηθητικοί χώροι να μετατρέπονται σε χώρους κύριας χρήσης. Συνεπώς γίνεται παραδοχή ότι πρόκειται για ακίνητο με συνολικά 621,63 τ.μ. κύριας χρήσης».

Μάλιστα, λόγω επικλινούς μορφολογίας το ακίνητο διαθέτει πολύ καλή θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Επίσης, όπως σημειώνεται, «λόγω της κλίσης του εδάφους μερικά υπόγεια επίπεδα είναι μερικώς ισόγεια στην πλευρά με κατεύθυνση προς τη θάλασσα, γεγονός το οποίο προσδίδει σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτούς τους χώρους δεδομένου ότι δεν διαθέτουν μόνο θέα προς τη θάλασσα, αλλά και φυσικό φως και άμεση πρόσβαση στους εξωτερικούς χώρους».

Ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Delphi Athena LLC», με έδρα την Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και υποκατάστημα στην Αθήνα, επί της Λ. Αλεξάνδρας. Επισπεύδουσα είναι η Eos Matrix Greece, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Southrock Property Company Six Μονοπρόσωπη Α.Ε., η οποία με τη σειρά της ήταν ειδική διάδοχος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτρια εταιρεία κατά πλήρη κυριότητα «από διανομή επίκοινου ακινήτου», δυνάμει συμβολαίου του 2002.

Η κατάσχεση επιβλήθηκε για το ποσό των 200.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως, που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.208.000 ευρώ.

Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς για ποσό 2.500.000 ευρώ, εγγραφείσα την 12-12-2017.

Το συγκρότημα που άλλαξε χέρια

Το παραπάνω ακίνητο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το συγκρότημα των Villas Armit, το οποίο περιλαμβάνει 14 βίλες και βγήκε αρκετές φορές σε πλειστηριασμό μέχρι να αλλάξουν χέρια και οι τελευταίες από αυτές στις 29 Ιουνίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω συγκρότημα ανήκε από το 2002 στις εταιρείες Villas Armit LLC, Delphi Athena LLC και Artemis I LLC με έδρα στις ΗΠΑ. Επισπεύδουσα και σε αυτή την περίπτωση ήταν η EOS Matrix Greece» υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας των απαιτήσεων της Southrock Property Company Six Α.Ε.

newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.