ΤΟΠΙΚΑ

Φίλιππος Φόρτωμας: «Yπάρχει μια μόνο επιλογή για τη χώρα και τις Κυκλάδες: ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης»

Φίλιππος Φόρτωμας: «Yπάρχει μια μόνο επιλογή για τη χώρα και τις Κυκλάδες: ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης»

Οι επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου με την ιδιαιτερότητα της απλής αναλογικής είναι κομβικές για το παρόν και για το μέλλον της Ελλάδας. Η χώρα μας δεν διαθέτει την πολυτέλεια του χρόνου, ούτε περιθώρια για κομματικά παζάρια και ατέρμονες πολιτικές συζητήσεις, που έρχονται ως αποτέλεσμα της διαλυτικής ακυβερνησίας του εκλογικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

ια τη Νέα Δημοκρατία, η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε πως μπορεί να εκφράσει το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα του πραγματικού εκσυγχρονισμού και του υπεύθυνου πατριωτισμού. Και καταθέτει στην κρίση του ελληνικού λαού, μαζί με τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας της, το μοναδικό ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

Για τη νησιωτικότητα, νομοθετήσαμε τον Κώδικα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στον νησιωτικό χώρο. Καλύφθηκε έτσι, ένα νομοθετικό κενό χρόνων στη θαλάσσια διακυβέρνηση. Θεσπίστηκε η υποχρέωση κατάρτισης Εθνικής Στρατηγικής και αξιολόγησης των συνεπειών των πολιτικών του κράτους στον ευαίσθητο νησιωτικό χώρο της Ελλάδας.

Συμπεριλήφθηκαν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη έργων υποδομής και επιχειρηματικότητας στα νησιά. Μεριμνήσαμε για την κάλυψη και εξασφάλιση των υδροδοτικών αναγκών των νησιών και με δράσεις υδροδότησης μέσω ΑΠΕ και επιχορηγήθηκαν νησιωτικοί Δήμοι για την κάλυψη μέρους του λειτουργικού ενεργειακού κόστους των μονάδων αφαλάτωσης. Επεκτάθηκε το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε περισσότερα νησιά.

Στηρίξαμε οικονομικά με πάνω από 325 εκατομμύρια ευρώ τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων με το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής κατά την περίοδο της πανδημίας, το μεγαλύτερο ποσό για νομό μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Ενισχύσαμε με κάθε διαθέσιμο μέσο τον τουρισμό ωθώντας τον σε νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας και εσόδων, αλλά και θέσαμε ξανά σε λειτουργία τη ναυπηγική βιομηχανία με την εμβληματική επένδυση στο Νεώριο της Σύρου, με 800 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, που καλύπτει το 15% του ΑΕΠ του νησιού. Προωθήσαμε τη νησιωτική ενεργειακή αυτονομία των Κυκλάδων και μέσω των ΑΠΕ.

Και οι πολίτες των Κυκλάδων, είναι σε θέση να κρίνουν και να συγκρίνουν.

Στο πρόβλημα της διακυβέρνησης η μόνη απάντηση είναι Αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Και μπορούμε να το καταφέρουμε ΜΑΖΙ.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη 23» της εφημερίδας Παραπολιτικά

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.