ΤΟΠΙΚΑ

Ηχηρή παρέμβαση Ατζαμόγλου για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Μύκονο

Ηχηρή παρέμβαση Ατζαμόγλου για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στη Μύκονο
Με μια επιστολή γροθιά στο στομάχι, ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου δηλώνει ηχηρό παρών και βγαίνει μπροστά υπερασπιζόμενος την Μύκονο

Αν και η καλοσύνη (άπνοια και καλοκαιρία για τους νησιώτες) αποζημίωσε τους επισκέπτες της Μυκόνου που απόλαυσαν το νησί και τις ομορφιές του, τα μποφόρ ξεκίνησαν με αφορμή την παραδειγματική τιμωρία ενός καταστήματος στο νησί προς γνώση και συμμόρφωση του συνόλου της Ελληνικής επικράτειας.
Μόνο παραδειγματική και ίσως δεικτική ή επιδεικτική μπορεί να χαρακτηριστεί μια τέτοια ενέργεια τη στιγμή που ότι συνέβη στη Μύκονο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό τώρα. Η στοχοποίηση της Μυκόνου άλλωστε ως η προσωποποίηση της ανομίας και της ακολασίας είναι γνωστή από παλιά αλλά έφτασε η ώρα να σπάσουμε παλιά κατεστημένα και να απαλλαγούμε από ιδεοληψίες και προκαταλήψεις.
Επανέρχομαι λοιπόν και επαναλαμβάνω πως ότι συνέβη στη Μύκονο συνέβη και σε ολόκληρη την επικράτεια.
Μη ζητάτε ονόματα και διευθύνσεις, ούτε αυτή τη διάθεση έχω αλλά ούτε και ο ρόλος μου είναι. Οι αρμόδιοι οφείλουν να μάθουν,να γνωρίζουν και να εφαρμόσουν την νομοθεσία κάθετα και οριζόντια αν θέλουμε να μιλάμε για ένα κράτος δικαίου. Μάλιστα προς αποφυγή παρεξηγήσεων εννοείται πως πιστεύω ακράδαντα πως η νομοθεσία πρέπει να τηρείται και να εφαρμόζεται από όλους.
Αυτή όμως είναι και η ουσιαστική λεπτομέρια: από όλους και προς όλους.
Θέλω λοιπόν να πιστεύω ακράδαντα πως η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που τόσο αξιέπαινα διαχειρίστηκε την περίοδο της πανδημίας και μας κατέστησε παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την υφήλιο θα επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά έχοντας ευγενική διάθεση. Ευγενική διάθεση για ένα δημοκρατικό διάλογο με τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις ώστε να λύνονται προβλήματα σύμφωνα με τις ιδιαιτεροτητες του κάθε τόπου και ευήκοα ώτα ώστε να συμμεριστούν τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών της εστίασης και της διασκέδασης πανελληνίως και να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις σε πολλά διαχρονικά τους προβλήματα. Και επειδή έχω πάντοτε την πεποίθηση πως ο διάλογος δίνει λύσεις σε όλα τα ζητήματα και πως το πνεύμα του νόμου δεν είναι να διευκολύνει αλλά ούτε και να προωθεί την παραβατικότητα και την παρανομία, ο διάλογος είναι αναγκαίος περισσότερο από ποτέ.
Με σεβασμό και εκτίμηση
Μιλτιάδης Ατζαμόγλου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.