ΤΟΠΙΚΑ

Η υποψηφιότητα Γκέλου και η δυσκολία να σχηματίσει ανταγωνιστικό συνδυασμό

Η υποψηφιότητα Γκέλου και η δυσκολία να σχηματίσει ανταγωνιστικό συνδυασμό
Οι πρώτες μέρες της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας, το λανθασμένο τάιμινγκ και οι κινήσεις του πρώην αντιδημάρχου.

Πριν λίγες μέρες και επίσημα ο Νίκος Γκέλος έκανε γνωστό με ένα βίντεο μέσα από την προσωπική του σελίδα στα σοσιαλ ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος της Μυκόνου.

Μια κίνηση που για πολλούς στο νησί θεωρήθηκε αναμενόμενη καθώς στα πηγαδάκια εδώ και καιρό είχε εκφράσει την σχετική πρόθεση άρα ήταν θέμα χρόνου.

Ο τρόπος που επέλεξε να το κάνει, ήταν διαφορετικός από ότι άλλοι σύμβουλοι που έφυγαν από την παράταξη «Μύκονος Πρώτη Ξανά», καθώς ο Νίκος Γκέλος παραιτήθηκε από την θέση του στο  Δήμο Μυκόνου και τις αρμοδιότητες του και κατήλθε άμεσα στον στίβο της προετοιμασίας για τις εκλογές του επόμενου Οκτωβρίου.

Μια κίνηση που θεωρήθηκε από κάποιους ως μια καθαρή εξήγηση απέναντι στην παράταξη που ήταν μέχρι πρότινος, αυτή του Χρήστου Βερώνη, αλλά από κάποιους άλλους  ως ένα πολιτικό ανφερ σε όσους τον εμπιστεύτηκαν και στις προηγούμενες εκλογές, καθώς για δεύτερη φορά, μια με τον Κουκά και τώρα με τον Βερώνη,σχεδόν ένα χρόνο πριν, εγκαταλείπει όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν και τον ψήφισαν για να βρίσκεται στην μάχη της καθημερινότητας και προτάσσει το πολιτικό του συμφέρον.

Η υποψηφιότητα Γκέλου είναι η πρώτη, μετά την επιβεβαίωση του δημάρχου Κουκά ότι θα είναι υποψήφιος, που γίνεται επίσημα γνωστή και είναι μια  εν δυνάμει  αντιπολιτευτική κίνηση που συγκεντρώνει ένα κάποιο ενδιαφέρον για την ώρα.

Ο τρόπος όμως, τα τεχνικά μέσα και το τάιμινγκ που διάλεξε ο Νίκος Γκέλος δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή επιλογή  μάλλον όπως φαίνεται λίγες μέρες αργότερα.

Η στιγμή της επιβεβαίωσης της είδησης της υποψηφιότητας Γκέλου , όπως και είχαμε αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα μέρες νωρίτερα, θεωρήθηκε από πολλούς άκυρη καθώς διάλεξε μεσημέρι στο Facebook να αναρτήσει ένα βίντεο ,την ίδια ώρα που  ήταν σε εξέλιξη η κηδεία του τέως βασιλιά και που πολλοί Μυκονιάτες όπως σχεδόν και όλοι στην επικράτεια είχαν στραμμένη την προσοχή τους , με αποτέλεσμα αρκετοί να μην πληροφορηθούν άμεσα και ώρες αργότερα από στόμα σε στόμα να γίνει γνωστή η κίνηση κάτι που αποδυνάμωσε άκρως τον αιφνιδιασμό της στιγμής που θα μπορούσε να προκαλέσει σε άλλη περίπτωση.

Παράλληλα το βίντεο που έφτιαξε(;) ο πρώην αντιδήμαρχος, ή που έδωσε να του φτιάξουν, για να γνωστοποιήσει την υποψηφιότητα του, ήταν άκρως ερασιτεχνικό με πολλά λάθη στην δημιουργία του, κυρίως τεχνικά, κακή εικόνα και φωτισμός, έλλειψη μοντάζ, επανάληψη λέξεων και φράσεων, κακός ήχος και λανθασμένο μουσικό χαλί που σκέπαζε όσα έλεγε και πολλά άλλα.

Φυσικά και δεν ευθύνεται ο ίδιος αλλά η επιλογή ήταν κάκιστη καθώς θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει ώστε να είναι καλύτερο και πιο επαγγελματικό ,για να έχει και την ανάλογη επιτυχία και να μην ξεφουσκώσει γρήγορα όπως και έγινε.

Το πιο σημαντικό,για να καταλάβει ο κόσμος τις προγραμματικές θέσεις του νέου υποψηφίου δημάρχου.

Αυτά όμως είναι μια άλλη συζήτηση που αφορούν τους ειδικούς(;) που προφανώς εμπιστεύεται ο Νίκος Γκέλος για την προεκλογική του καμπάνια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες της κίνησης του πρώην αντιδημάρχου  είναι αυτό της εξεύρεσης ικανών στελεχών για να δημιουργήσει ανταγωνιστικό συνδυασμό.

Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Γκέλος βιάστηκε να κάνει γνωστή την πρόθεση του και δεν έχει, πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, βρει ικανό αριθμό υποψηφίων για να κατεβάσει έναν ισχυρό συνδυασμό.

Μάλιστα ποντάρουν ότι είναι μια συνθήκη που δεν θα αλλάξει μέχρι τις εκλογές ,καθώς αν είχε κρυμμένους άσσους στο μανίκι, θα τους εμφάνιζε τώρα για να δημιουργήσει ρεύμα νικητή  και αυτό γιατί όσο ο καιρός περνάει  και μεσολαβούν σχεδόν δέκα μήνες μέχρι τις εκλογές, οι επιλογές στελεχών θα μειώνονται δραματικά.

Πραγματικότητα είναι ότι στο νησί δεν υπάρχουν πολλά βαριά χαρτιά συνεργατών που μπορεί να ποντάρει ένας  νέος υποψήφιος συνδυασμός.

Είναι συγκεκριμένοι αυτοί που έχουν πολιτικό εκτόπισμα και μπορούν να μαζέψουν ψήφους.

Αν κρύβει εκπλήξεις η κίνηση Γκέλου και ο πρώην αντιδήμαρχος βγάλει στο τραπέζι τέτοια βαριά χαρτιά   στην συνέχεια φτάνει να το δούμε.

Για την ώρα πάντως η κίνηση του είναι αρκετά άγουρη και χωρίς ιδιαίτερο προγραμματισμό με πολλά επικοινωνιακά λάθη.

Το μεγαλύτερο από όλα;
Ανακοίνωσε συνδυασμό και δεν μπήκε στον κόπο να στείλει ένα δελτίο τύπου στα τοπικά ΜΜΕ για να κάνει γνωστή την κίνηση του.

Όπως και στη ζωη έτσι  και στην πολιτική πάντως τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.