ΤΟΠΙΚΑ

Η Τόνια Ανδρονίκου αναλαμβάνει εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου της Μυκόνου

Η Τόνια Ανδρονίκου αναλαμβάνει εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου της Μυκόνου
Δραστήρια και με ισχυρή προσωπικότητα είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου

Μια ιδιαίτερα δραστήρια Μυκονιάτισα με ισχυρή προσωπικότητα η Τόνια Ανδρονίκου αναλαμβάνει τον ρόλο της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού στον Δήμο της Μυκόνου.

Η Τόνια Ανδρονίκου είχε διατελέσει και στο παρελθόν Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου.

Η θητεία της  είναι άμισθή και ορίστηκε μέχρι τις 17/09/2022 και στην αρμοδιότητά της θα έχει την εποπτεία και το συντονισμό των τουριστικών δράσεων και δραστηριοτήτων στα νησιά της Μυκόνου και Δήλου με την παρακολούθηση, καταγραφή και εκπόνηση εισηγήσεων προς τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα του Δήμου και τους φορείς του νησιού που έχουν ως σκοπό την τουριστική ανάπτυξη και την προώθηση προγραμμάτων στήριξης του τουρισμού.

 

Επιπλέον, για τον Δήμο Μυκόνου της ανατίθεται η εποπτεία, η μέριμνα και ο συντονισμός συγκεκριμένων δράσεων και ειδικότερα της μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

1. Σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. και βάσει της παραγράφου 5 του άρθρου 8 για το Διοικητικό Τμήμα (Γραφείο οργάνωσης, προγραμματισμού και μηχανοργάνωσης) σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη: i) την συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων που αφορούν την υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στο Δήμο. ii) την εισήγηση και τον σχεδιασμό των προγραμμάτων παρέμβασης του Δήμου στο χώρο της παροχής τουριστικών υπηρεσιών. iii) την παρακολούθηση της υλοποίησης προγραμμάτων τουριστικής προβολής της περιοχής του Δήμου, (π.χ. παραγωγή τουριστικού υλικού και εκδόσεις πρακτικών οδηγών για τους ταξιδιώτες, συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού, φιλοξενία δημοσιογράφων, δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας με άλλες περιοχές εντός και εκτός της χώρας, κλπ.).

2. Τη συνεργασία και το συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς τουρισμού, την ένωση ξενοδόχων και λοιπούς επαγγελματικούς φορείς καθώς και με κάθε φορέα ή άτομο που δραστηριοποιείται στον τουρισμό για την καταγραφή των προβλημάτων του τομέα και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

3. Την εκπόνηση, την υλοποίηση και τη συμμετοχή σε εθνικά, ευρωπαϊκά, ή διεθνή προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη και εκπαίδευση του Δήμου και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.

4. Τη συµµετοχή του Δήμου σε συλλογικές δράσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού σε Μύκονο και Δήλο.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος θα συνεργάζεται με τον Δήμαρχο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους αρμόδιους κατά περίπτωση και κατά αρμοδιότητα Αντιδημάρχους, με τα Συμβούλια των Κοινοτήτων, τις Επιτροπές του Δήμου και τις Διοικήσεις των Νομικών Προσώπων του Δήμου για τις ως άνω αναφερόμενες αρμοδιότητες.

Επίσης εξουσιοδοτείται για την υπογραφή εγγράφων του Δήμου Μυκόνου που σχετίζονται με τις ανωτέρω μεταβιβασθείσες αρμοδιότητες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.