ΤΟΠΙΚΑ

Η νύχτα που η Δήλος έγινε το κέντρο του κόσμου

Η νύχτα που η Δήλος έγινε το κέντρο του κόσμου
Εντυπωσιακή η συναυλία, ηχηρές παρουσίες στο Γιαλό της Μυκόνου εκεί που είχε στηθεί γιγαντοοθόνη.

Ένα οικουμενικό γεγονός, που έφερε  τη Δήλο στο κέντρο του κόσμου σε ζωντανή μετάδοση αποψε και έκανε  τη νύχτα μαγική, στέλνοντας μήνυμα από το νησί που γεννήθηκε ο Απόλλων και η Αρτεμη για την προστασία του πλανήτη και την αξία Τέχνης και Τεχνολογίας.

Ο ήχος και η μνήμη του τόπου, της εδώ και αιώνες ακατοίκητης Δήλου, του ιερού νησιού της αρχαιότητας θα ξύπνησαν πριν λίγη ώρα , τη νύχτα που μόλις είχε  βγει στον ουρανό το νέο φεγγάρι.

Εκεί θα συναντήθηκαν η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την αρχαία λύρα όπως ακούστηκε  από τα χέρια του Σωκράτη Σινόπουλου, με Ρώσους και Ουκρανούς μουσικούς να συνυπάρχουν κάτω από ένα κοινό μήνυμα.

Ένα μήνυμα υπέρ του ανθρώπου, ένα μήνυμα για την επείγουσα ανάγκη να σώσουμε τον πλανήτη και ταυτόχρονα να στραφούμε ξανά προς το διάστημα, να συνομιλήσουμε με τις τεράστιες δυνατότητες που μας προσφέρει.

Την ίδια ώρα που αυτά διεξάγονταν  στο νησί, τεράστιες οθόνες πρόβαλαν  την συναυλία από το νησί στην Μύκονο, τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, τη Βενετία και αλλού, ενώ το μεγαλύτερο κανάλι κλασικής μουσικής στον κόσμο, το ARTE που πρόβαλε  ζωντανά από τον διαδικτυακό του τόπο.

Παρακολούθησαν τη συναυλία μέσω γιγαντοοθόνης στο Δημαρχείο της Μυκόνου, η προέδρος του World Human Forum κ. Μητσοτάκη, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, η Βουλευτής Κυκλάδων με τη ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού,  Αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Αντζαμόγλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ν. Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος, η κα Μαριάνα Λάτση ,μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και αρκετός κόσμος που απόλαυσε  ένα μοναδικό θέαμα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.