ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος το διαμάντι των Κυκλάδων για διακοπές

Η Μύκονος το διαμάντι των Κυκλάδων για διακοπές

Μύκονος είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς στην Ελλάδα, γεγονός απόλυτα δικαιολογημένο, αφού συνδυάζει τη συγκλονιστική φυσική ομορφιά των Κυκλάδων με την αποκλειστικότητα, τη νυχτερινή ζωή και την premium φιλοξενία.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως περισσότεροι από 1.000.000 επισκέπτες την επιλέγουν κάθε χρόνο για τις διακοπές τους, ενώ χιλιάδες VIP ανά τον κόσμο την προτιμούν σταθερά. Από τον 19ο αιώνα, όπου μια ομάδα Γάλλων αρχαιολόγων επισκέφτηκε κι αγάπησε το νησί, η Μύκονος έχει πλημμυρίσει από διασημότητες, μεγιστάνες επιχειρήσεων, ηγέτες χωρών, βασιλιάδες, επιρροές, καλλιτέχνες, καθώς και κάθε είδους ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο.

Κατάμεστη πλέον από πολυτελή beach bars, μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες παγκοσμίως, πολυάριθμα καταστήματα υψηλής μόδας και ζηλευτά πεντάστερα θέρετρα, αυτό το μικρό ελληνικό νησί, αποτελεί φυσικά κορυφαίο προορισμό για ψυχαγωγία και χαλάρωση.

Η Μύκονος ωστόσο, προσφέρει πολλά περισσότερα από ατέλειωτη ψυχαγωγία σε κάθε ταξιδιώτη. Μίαβόλτα στη Χώρα της Μυκόνου με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, τις όμορφες γειτονιές και τα ασβεστωμένα σοκάκια, θα σας πείσει. Μην αμελήσετε να επισκεφτείτε τη Μικρή Βενετία με τα σπίτια που μοιάζουν βυθισμένα στη θάλασσα, αλλά και την γειτονιά του Γιαλού με το ιστορικό Δημαρχείο Μυκόνου, το παλιό σχολείο του Μαύρου και τους αξιολάτρευτους και απόλυτα διάσημους πελεκάνους. Εκεί βρίσκονται και ορισμένες από τις πιο όμορφες επώνυμες μπουτίκ, αλλά και δεκάδες μικρά μαγαζάκια με χειροποίητα αξεσουάρ και κοσμήματα, που δεν θα σας βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Για το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα επισκεφτείτε τον Φάρο του Αρμενιστή που θα σας χαρίσει και μία από τις ωραιότερες θέες στο Αιγαίο. Κι αν έχετε μία ημέρα κενή στο πρόγραμμά σας, κάντε μια εκδρομή μέχρι το κοντινό νησί της Δήλου που είναι ολόκληρο ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.

Οι παραλίες της Μυκόνου κρύβουν εκπλήξεις για κάθε διάθεση και προτίμηση. Αν και οι περισσότερες είναι οργανωμένες, παραλίες όπως ο Άγιος Σώστης, η Κάπαρη και η Μερχιά, ο Πάνορμος, ο Άγιος Στέφανος και το Αγράρι ενδείκνυνται για εκείνους που αγαπούν την ηρεμία και μια πιο απομονωμένη ατμόσφαιρα. Στις πασίγνωστες παραλίες της, βέβαια, στην Ψαρού, την Παράγκα, τη Φτελιά, το Paradise και το Super Paradise θα βρεις και ορισμένα από τα μεγαλύτερα beach bars του κόσμου! Η νυχτερινή ζωή απογειώνεται εκεί που σκάει το κύμα, όμως και η Χώρα της Μυκόνου είναι γεμάτη από πολυάριθμα μπαρ και clubs με τα περισσότερα να συγκεντρώνονται στα Ματογιάννια και στην περιοχή του Γιαλού.

Ορισμένες από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες που έχει να προσφέρει η Μύκονος σχετίζονται με την ιδιαίτερή της γαστρονομία. Πέρα από τα δεκάδες γκουρμέ εστιατόρια, υπάρχουν και πολλές οικονομικές επιλογές που θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά με την αυθεντική πλευρά της Μυκόνου και το τοπικό της χρώμα. Ορισμένα από τα καλούδια που αξίζει να δοκιμάσετε, όπου κι αν επιλέξετε να το κάνετε, είναι η περίφημη κοπανιστή, τα ντόπια λουκάνικα, η λούζα και η μόστρα, τα σαλιγκάρια της θάλασσας, οι μαραθοκεφτέδες και οι πίτες!

Όπως και να επιλέξετε να περάσετε τις ημέρες σας στη Μύκονο, το σίγουρο είναι πως θα φτάσετε πιο εύκολα και άνετα από ποτέ μέσα από το ανακαινισμένο της αεροδρόμιο! Συγκεκριμένα από το 2021 το αεροδρόμιο της Μυκόνου είναι κατά 50% μεγαλύτερο, ενώ διαθέτει έναν νέο πυροσβεστικό σταθμό. Επιπλέον, το πέρασμα από το αεροδρόμιο είναι πλέον ακόμα πιο γρήγορο αφού αυξήθηκαν κατά 33% τα σημεία check-in, κατά 20% οι πύλες και κατά 25% τα σημεία ασφαλείας και ελέγχου. Παράλληλα, έγινε αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών και κατασκευάστηκε νέο φυλάκιο ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών.

Επιπλέον, ανακατασκευάστηκε ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης, καθώς και ο περιβάλλον χώρος του αεροδρομίου, ενώ τοαπόλυτα σύγχρονο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών μειώνει σημαντικά τους χρόνους αναμονής. Τέλος, το αεροδρόμιο της Μυκόνου διαθέτει το πολυτελές Μυκονιάτικο VIP Lounge «Δήλος» που προσφέρει μια κορυφαία, κομψή εμπειρία, όπου οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα περιμένοντας την αναχώρηση.

Τι περιμένετε λοιπόν; Κλείστε σήμερα κιόλας τα εισιτήριά σας και απολαύστε τη Μύκονο!

πηγη newsbeast.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.