ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος της νέας εποχής εξελίσσεται και αλλάζει καθημερινά

Η Μύκονος της νέας εποχής εξελίσσεται και αλλάζει καθημερινά
Project Έξυπνων Πινακίδων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στη Μύκονο

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, κ. Μάνεσης, ανακοίνωσε με χαρά ότι, σε συνεργασία με τον Δήμο της Μυκόνου, την Five Senses Consulting, την Sky Maps και την WISIE, παρουσιάστηκε η νέα δράση για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών: το Mykonos Smart Signs Project. Αυτή η καινοτόμος πρωτοβουλία θα μεταμορφώσει τον τρόπο που οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται τον πανέμορφο προορισμό μας.

Το MykonosSmartSignsproject, αναπτυγμένο από την Five Senses Consulting, εισάγει ένα προηγμένο σύστημα φορητής σήμανσης που ενσωματώνεται αρμονικά με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Μυκόνου. Αυτές οι διαδραστικές πληροφοριακές πινακίδες, σε συνδυασμό με την τεχνολογία QR και NFCπου συμπεριλαμβάνουν πέντε γλώσσες, υπερβαίνουν τα παραδοσιακά όρια, εμβαθύνοντας  τους επιβάτες/επισκέπτες στην ατμόσφαιρα του προορισμού μας.

Αυτή η δράση είναι μια απόδειξη της στενής συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου, του Δήμου της Μυκόνου και των εκλεκτών μας συνεργατών. Έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα που αποτυπώνει την ουσία των ιστορικών, πολιτιστικών, γαστρονομικών και στοιχείων περιπέτειας χαρακτηριστικών μας, συνδέοντας αποτελεσματικά τους επισκέπτες με τις τοπικές επιχειρήσεις. Αγκαλιάζοντας το Project, ενισχύουμε περήφανα την εμπειρία του επισκέπτη και ενισχύουμε το δεσμό μεταξύ των ταξιδιωτών και τoυ αγαπημένου μας προορισμού.

Ο Δήμαρχος της Μυκόνου, κ. Κουκάς, δήλωσε: “Η Μύκονος είναι πολλά περισσότερα από έναν όμορφο παγκόσμιο προορισμό. Είναι γεμάτη με κρυμμένους θησαυρούς, συναρπαστικές εμπειρίες και έντονο τοπικό πολιτισμό. Το Mykonos Smart Signs Project θα λειτουργήσει ως πύλη για την ανακάλυψη των πολλαπλών πτυχών του νησιού μας. Είμαστε αφοσιωμένοι να ενισχύουμε συνεχώς τη σύνδεση των επισκεπτών μας με τον προορισμό μας, και αυτό το Projectαποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου’’.

Ο κ. Μπρας, CEO της Five Senses Consulting, τονίζει την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του MykonosSmartSignsProject, δηλώνοντας: “Η δράση μας δημιουργεί μια ‘’κατάσταση μυαλού’’, εμβαθύνοντας τους επισκέπτες στην ομορφιά της Μυκόνου και καθοδηγώντας τους προς τους κρυμμένους θησαυρούς της. Με την αρμονική ενσωμάτωση των μοναδικών μας χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων των ετικετών “Είστε Εδώ”, είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το έργο θα δημιουργήσει αξέχαστες αναμνήσεις σε όλους όσους επισκέπτονται την Μύκονο.”

Ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου, ο κ. Μάνεσης, είναι ευτυχής που παρακολουθεί την έναρξη αυτής της αξιοσημείωτης πρωτοβουλίας. ‘’Η δράση μας αναβαθμίζει την εμπειρία των επισκεπτών, ανοίγοντας πόρτες προς το τι πραγματικά προσφέρει το νησί μας, εμπνέοντας τους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν βαθύτερα τη Μύκονο’’.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.