ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος τίμησε τον Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου

Η Μύκονος τίμησε τον Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου, επιλεγομένου «των Ψηφίδων», στην περιοχή Μαού της Άνω Μεράς Μυκόνου.
Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μεταξύ άλλων, ανάφερε: «…. όπως ο ιερός Πρόδρομος, δια της γεννήσεώς του έλυσε την αφωνία του πατέρα του και τις ωδίνες της στειρώσεως της μητέρας του, έτσι, δι’ ικεσιών του προς τον Κύριο, να δίνει λύσεις στα προβλήματα της ζωής μας και να χαροποιεί την ψυχή μας, που συχνά εγκλωβίζεται στη στειρότητα της πνευματικής απραξίας και της αμαρτίας…».
Ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει το εσπερας στην Ερμούπολη.
Αύριο, Κυριακή 25 Ιουνίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως και θα τελέσει τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο φιλογενούς νέου Ερμουπολίτου.
Ακολούθως, θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, και το εσπερας θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

 

 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.