ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος παρούσα και πρωταγωνίστρια στο κέντρο των αυτοδιοικητικών εξελίξεων

Η Μύκονος παρούσα και πρωταγωνίστρια στο κέντρο των αυτοδιοικητικών εξελίξεων
Στην Αθήνα το συνέδριο του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών με έντονη την παρουσία του Κ.Κουκά

Η συνεδρίαση του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών έγινε στην Αθήνα και πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο δήμαρχος της Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

«Με πολλή χαρά φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών .


Μία πρωτοβουλία που εισηγήθηκα ως επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Κογκρέσο και έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Δημήτρη Παπαστεργίου.


Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ενίσχυση του ρόλου της ελληνικής αυτοδιοίκησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παρείχε την ευκαιρία για μια ουσιαστική συζήτηση για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Κοινός τόπος των συζητήσεων είναι ότι η αυτοδιοίκηση ως θεσμός έχει καθοριστικό ρόλο στη διάδοση των δημοκρατικών αρχών και αξιών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Ενισχύει τη σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς, επιτρέπει και ενθαρρύνει τη συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων και το κυριότερο αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή της κεντρικής εξουσίας όσον αφορά τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ σημαντικό ότι σε αυτή τη συνεδρίαση ορίστηκαν και οι εισηγητές ώστε να υπάρχει επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων του Κογκρέσου τα επόμενα χρόνια.
Με σοβαρότητα και το βλέμμα στις τοπικές μας κοινωνίες σχεδιάζουμε πολιτικές και δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.