ΤΟΠΙΚΑ

«Η Μύκονος μέσα από τη ματιά των ξένων περιηγητών 1100-1955»

«Η Μύκονος μέσα από τη ματιά των ξένων περιηγητών 1100-1955»

Σε μια σεμνή εκδήλωση σήμερα στο δημοτικό κήπο Μελετόπουλου, του cine Manto, παρουσιάστηκε η έκδοση «Η Μύκονος μέσα από τη ματιά των ξένων περιηγητών 1100-1955» του συγγραφέα και φίλου της Μυκόνου Νίκου Τασιόπουλου.

Η πρωτότυπη αυτή μελέτη περιλαμβάνει τα κείμενα 135 ξένων περιηγητών που επισκέφθηκαν τη Μύκονο από το 1100 έως και το 1955 και έγραψαν για αυτήν. Περιλαμβάνει ακόμα τα κείμενα 16 περιηγητών που επισκέφθηκαν μόνο τη Δήλο αλλά έγραψαν για τη Μύκονο και τους Μυκονιάτες. Μέσα από τα κείμενα των περιηγητών αυτών, ο αναγνώστης εκτός από πληροφορίες για τους μύθους και την ιστορία της Μυκόνου ενημερώνεται για τη λαογραφία, τα ήθη και έθιμα, για τον πληθυσμό και την απασχόληση των κατοίκων της, την ενδυμασία γυναικών και ανδρών κλπ. που ίσχυαν κατά το πέρασμα των εννέα αιώνων που καλύπτει η έρευνά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.