ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Μύκονος έχει και μπάσκετ…

Η Μύκονος έχει και μπάσκετ…
Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες καθώς δεν υπάρχει ακόμα κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο νησί.

Ο ΑΟ Μυκόνου αποτελεί ίσως την μοναδική ομάδα μπάσκετ της ΕΣΚ Κυκλάδων η οποία δεν έχει δικό της “σπίτι” και …υποδέχεται τους αντιπάλους της για τις εντός έδρας αναμετρήσεις στην φιλόξενη Τήνο, στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895”.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του συλλόγου καταβάλουν πολύτιμες προσπάθειες ώστε ο αθλητισμός και δη το άθλημα της καλαθόσφαιρας να μην χαθεί από το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από το εφηβικό τμήμα την περίοδο 2016-17, η παρουσία της ανδρικής ομάδας στις τελικές φάσεις σχεδόν κάθε χρονιά αποτελούν επιβράβευση όλων των Μυκονιατών και δη των προπονητών του σωματείου.

Παρά το γεγονός πως οι προπονήσεις γίνονται τον χειμώνα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες στο ανοιχτό γήπεδο του Κόρφου, ο Γιώργος Σκόρδος και οι συνεργάτες του επιτελούν πολύ καλό έργο και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. «Όταν δεν έχεις υποδομές, δεν μπορείς για κάτι παραπάνω», εξομολογείται στο “SportCyclades” και τον συνεργάτη μας στην Αθήνα Ιωάννη Νοταρά, ο Γιώργος Σκόρδος.

Μία εβδομάδα έχει απομείνει για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου κι ο έμπειρος προπονητής ήδη από τα μέσα Αυγούστου με αρχή το εφηβικό τμήμα έχει ξεκινήσει την προετοιμασία όλων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής. Οι ακαδημίες ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ το ανδρικό τμήμα θα ξεκινήσει τέλη Σεπτέμβρη, αφού οι περισσότεροι παίκτες έχουν ακόμη επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Την περυσινή σεζόν, ο ΑΟ Μυκόνου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από τον μετέπειτα πρωταθλητή της ΕΣΚΚ στην κατηγορία των ανδρών, τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” κερδίζοντάς τον μάλιστα στο ΔΑΚ Νάξου με σκορ 49-67 και ισοφαρίζοντας την σειρά σε 1-1.

Φέτος, τι μπορούμε να περιμένουμε από τη στιγμή που το έμψυχο υλικό παραμένει το ίδιο; Ο Σκόρδος τονίζει: «Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε από την ίδια αφετηρία. Σκοπός μας είναι να ευχαριστιόμαστε τα παιχνίδια μας. Ποτέ δεν είχαμε βλέψεις για κάτι παραπάνω. Όλα εξαρτιόνται από την δική μας απόδοση».

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

Τι γίνεται όμως με το θέμα του κλειστού γηπέδου; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “SportCyclades” όλα φαίνονται πως έχουν μπει στην τελική ευθεία. Οι εργασίες στον υπό κατασκευή χώρο της περιοχής Άνω Μεράς αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου και δεν αποκλείεται από την επόμενη σεζόν ο ΑΟ Μυκόνου να έχει το δικό του έδρα και να υποδέχεται στο “σπίτι” του τους φιλοξενούμενους ως καλός οικοδεσπότης.

πηγη sportcyclades.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΟΤΑΡΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.