ΤΟΠΙΚΑ

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυκόνου

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Μυκόνου

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάσθηκε σήμερα με κατάνυξη και κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική τάξη σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως και με ιδιαίτερη λαμπρότητα στη Μύκονο, στον Μητροπολιτικό Ναό της οποίας, της Μεγάλης Παναγίας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου.
Το θείο λόγο προς τους πολυπληθείς πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών, εκήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημος Αθανασίου, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους.
Ο Πανοσιολογιώτατος Ομιλητής ανεφέρθη στην αληθινή και πηγαία ευσέβεια με την οποία πορεύεται ανά τους αιώνες η Εκκλησία, η οποία δεν είναι μια απλή τήρηση τύπων, αλλ’ αποτελεί βίωμα και τρόπο ζωής!
«Ευτυχώς», τόνισε, «υπάρχουν και σήμερα ανθρωποι πιστοί και απλοί, οι οποίοι τηρούν τις παραδόσεις της Εκκλησίας, ανάβουν το καντήλι, θυμιάζουν τα σπίτια τους και ζουν καθημερινά στο πνεύμα της Εκκλησίας!»
Ευχαρίστησε, τέλος, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του και υπογράμμισε ότι, διδαχθείς από την αρχόντισσα μητέρα του την γνήσια ευσέβεια, μπορεί ως Επίσκοπος να καθοδηγεί το ποίμνιό του προς την αληθινή ευσέβεια, όντας ο ίδιος πρότυπο ευσέβειας και ευλαβείας.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα, εντός του Ναού, στον οποίο είχαν μεταφερθεί από τον πάλαι πότε Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ελένης Κάστρου οι Δεσποτικές Εικόνες του Δεσπότου Χριστού, της Παναγίας Παντανάσσης και των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και οι εφέστιες Εικόνες των Ναών της Χώρας και η Τουρλιανή, η λιτάνευση των Αγίων Εικόνων και ανεγνώσθη το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.
Στη συνέχεια, τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των βιαίω θανάτω απολεσθέντων κατά το επισυμβάν στα Τέμπη σιδηροδρομικό δυστύχημα.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ το μεσημέρι, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το εσπέρας θα προστεί του Β’ Διενοριακού Κατανυκτικού Εσπερινού, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος, με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.