ΤΟΠΙΚΑ

Η ΚΔΕΠΠΑΜ έκοψε την πίτα της

Η ΚΔΕΠΠΑΜ έκοψε την πίτα της
Παρουσία του δημάρχου Κωνσνταντίνου Κουκά και πλήθος κόσμου.

Σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, έγινε η κοπή  της παραδοσιακής  βασιλόπιτα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης ΚΔΕΠΠΑΜ, τιμώντας την πολύμορφη δράση της, και την πλούσια συνεισφορά της.

Σε γόνιμo κλίμα, ευχήθηκαν  στην πρόεδρο Ανδριανή Κουφού, στο διοικητικό προσωπικό, στα μέλη του Δ.Σ και τους φίλους, καλή χρονιά και δύναμη στη συνέχιση του τόσο ουσιαστικού έργου που παράγουν.

Η ΚΔΕΠΠΑΜ συνεχίζει δυναμικά το κοινωφελές της έργο τα τέσσερα τελευταία χρόνια της διοίκησής  Κουκά.

Σκοπός της είναι να αγκαλιάσει όλες τις δημιουργικές τάσεις της τοπικής κοινωνίας, να παρέμβει στους χώρους της παιδείας του περιβάλλοντος, σε χώρους που αποτελούν σημαντικές πτυχές του πολιτισμού, και να συμμετέχει στην προβολή της τοπικής κουλτούρας, σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες, τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

Στην πρόσφατα πλήρως ανακαινισμένη Κεντρική Αίθουσα, προβάλλονται περιβαλλοντικά προγράμματα για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των μαθητών, όσον αφορά την σωστή διαχείριση του νερού, την μόλυνση του περιβάλλοντος, αφυπνιση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, την ανακύκλωση συσκευασιών, καθώς και την μείωση της πλαστικής σακούλας. Και όλα αυτά σε συνεργασία με επίσημους περιβαλλοντολογικούς φορείς.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η ΚΔΕΠΠΑΜ είναι ένας οργανισμός που στέκεται δίπλα στον πολίτη όλο τον χρόνο. Κατά τους χειμερινούς μήνες λειτουργούν εικαστικά εργαστήρια ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν αλλά και να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους οι κάτοικοι της Μυκόνου. Θέματα των εργαστηρίων είναι το ψηφιδωτό, η ζωγραφική, η αγιογραφία, η φωτογραφία, ομάδες χορού και θεάτρου, καθώς επίσης ζωγραφική για παιδιά, θεατρική παιδεία για ανήλικους και άλλα. Στην Κεντρική Αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ προβάλλει τις παραστάσεις της η Θεατρική της Ομάδα (Θ.Ο.Μ.), ενώ παρακολουθούμε ποιοτικές παραστάσεις και άλλων θιάσων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχοντας στην αρμοδιότητά της την διοίκηση τριών αιθουσών τέχνης, έχει καταγράψει σημαντικότατες διοργανώσεις εκθεμάτων, σύγχρονης τέχνης, αρχαιολογίας, αλλά και παράδοσης. Σε αγαστή συνεργασία με τον Σταθμό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στη Μύκονο, έχει διοργανώσει εκπληκτικές εκθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα σε εθνικό επίπεδο.

Αξιοσημείωτη είναι και η προσπάθεια της ΚΔΕΠΠΑΜ να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις σε μνημειακούς χώρους της Μυκόνου που η συντήρησή τους και η ανάδειξή τους χρήζουν ευαισθητοποίηση, όπως ο Φάρος Αρμενιστής, η Μονή Παλαιοκάστρου, δημόσιες πλατείες και άλλα.

Οι πρόσφατες εκδόσεις της ΚΔΕΠΠΑΜ, τιμούν τη συνεισφορά της Δημοτικής Επιχείρησης στη Μύκονο. Αξιοσημείωτη, είναι η επίτομη έκδοση από μελέτες ερευνητών του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, μια νέα διεισδυτική ματιά στην ιστορία του νησιού μας.

Επίσης, διοργανώνει όλον τον χρόνο διαλέξεις, ημερίδες, επιστημονικά και ιατρικά συνέδρια, κινηματογραφικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων.

Η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα, στηρίζει, χρηματοδοτεί και επιδιώκει το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος της Μυκόνου. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε καθημερινά στους συμπολίτες μας με τη δουλειά και το έργο μας, επιδιώκοντας πάντοτε το καλύτερο.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.