ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Η ΕΟΔ Κυκλάδων στο Emergency 3

Η ΕΟΔ Κυκλάδων στο Emergency 3

 

Το 3ο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, «Emergency 3 – Το Επείγον, Υπόθεση της Κοινωνίας», που πραγματοποιήθηκε 3 με 6 Απριλίου 2019, στους συνεδριακούς χώρους του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρακολούθησαν τρία μέλη της ΕΟΔ Κυκλάδων.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, κλινικά φροντιστήρια, παρουσίαση του έργου του Οργανισμού “Kids save lives”, διεξαγωγή πρωτότυπου διαγωνισμού ανάμεσα σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων, εκπαιδευμένους στην ΚΑΡΠΑ, με δώρο για τους νικητές έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή για το σχολείο τους. Ιδιαίτερη χαρά αποτέλεσε για μας, που η έδρα μας είναι στην Πάρο, η παρουσίαση, από δύο μαθήτριες των σχολείων της Πάρου, του τραγουδιού ΚΑΡΠΑ 30 : 2 και του αντίστοιχου video, που ξεσήκωσαν τους συμμετέχοντες καθώς και η συμμετοχή τους στο διαγωνισμό ΚΑΡΠΑ, όπου κατάφεραν να φτάσουν στην τελική τετράδα, πετυχαίνοντας υψηλά ποσοστά, ως και 97%.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου δόθηκε βήμα σε τρεις Εθελοντικές Οργανώσεις πολιτών. Μεταξύ αυτών και η ΕΟΔ.

Το έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, πανελλαδικά και όχι μόνο,  παρουσίασαν στους Συνέδρους, ο Πρόεδρος, κος Γεώργιος Καλογερόπουλος και η Εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών της  Κ.Δ. της ΕΟΔ, κα Ελένη Μαχά.

Οι Σύνεδροι είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη εκπαίδευση και στη βελτίωση της τεχνικής της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους στόχους των μελών της ΕΟΔ Κυκλάδων. Παρακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της προνοσοκομειακής φροντίδας μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους, όπου και όταν χρειαστεί.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.