LIFESTYLE

Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στη Μύκονο

Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος στη Μύκονο
Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Tο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2018 έχει ενταχθεί στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Ο εορτασμός της Πανσελήνου του Αυγούστου 2018 θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, ημέρα της Πανσελήνου, με 132 εκδηλώσεις που εκκινούν από τις 24 Αυγούστου, συνεχίζονται στις 25 και ολοκληρώνονται στις 27 Αυγούστου.
Φέτος μετά από αρκετά χρόνια θα συμμετάσχει στον θεσμό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκόνου με μια μουσική εκδήλωση. Δύο μουσικοί ο Δημήτρης Τσάκας και η Εύη Μάζη, συνδυάζουν ελληνικά τραγούδια του χτες και του σήμερα , τράγουδια Jazz αλλά και μουσικές από όλο το κόσμο, σε μια ιδιαίτερη μουσική συνομιλία.
Διασκευές τραγουδιών του Μεσοπολέμου, κινηματογραφικά τραγούδια, ρεμπέτικα, ελληνικές μπαλάντες, κλασικές μελωδίες, αλλά και ατμοσφαιρικά ορχηστρικά, σε μια συνάντηση με πολλά ηχοχρώματα.
Εύη Μάζη Τραγούδι, Φλάουτο, Πιάνο
Δημήτρης Τσάκας Κλασική Κιθάρα, Σαξόφωνο
Θα ακολουθήσει κέρασμα.
Είσοδος ελεύθερη.
Διοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και ΚΔΕΠΠΑΜ
Με την υποστήριξη: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου και Ένωση των Φίλων Δήλου Ρήνειας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.