ΤΟΠΙΚΑ

Η Αραβική τουριστική αγορά και η σχέση της με την Μύκονο

Η Αραβική τουριστική αγορά και η σχέση της με την Μύκονο

Κορυφαία Διεθνή Έκθεση για την Αραβική αγορά που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι.

Το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Μέσης Ανατολής, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο για να κλείσουν συμφωνίες δισεκατομμυρίων, συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια λειτουργίας, σημειώνοντας νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας σε σχέση με το 2019, με πάνω από 40.000 επισκέπτες και 2.100 εκθέτες από 150 χώρες.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής , προωθήθηκαν  τα μέλη σε πάνω από 300 επαγγελματίες του τουρισμού, κυρίως διοργάνωσης και πώλησης ταξιδιών (tour operators και travel agencies), παρουσιάζοντας και διανέμοντας το διαδραστικό προωθητικό οδηγό.

Η Αραβική τουριστική αγορά, η οποία στην πλειονότητά της χαρακτηρίζεται από ζήτηση πολυτελών τουριστικών υπηρεσιών, βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, σύμφωνα με έρευνα του 2022, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της περσινής διοργάνωσης, σύμφωνα με την οποία οι Άραβες τουρίστες δαπανούν 6,5 φορές περισσότερα από το διεθνή μέσο όρο με τους Σαουδάραβες να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Μάλιστα το 40% των Αράβων τουριστών δαπάνησαν περί τα 9.500 χιλιάδες ευρώ κατά το τελευταίο ταξίδι τους στην Ευρώπη.

Συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις προώθησης των μελών μας σε κύριες και αναδυόμενες αγορές πολυτελούς τουρισμού, η ομάδα του προγράμματος διανύει πλέον το στάδιο προετοιμασίας για την επόμενη σαιζόν 2023-2024, σχεδιάζοντας τη δυναμική της παρουσία σε σημαντικές εκθέσεις, B2B events και yacht boat shows, για τα οποία θα ενημερωθείτε σύντομα αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκαγιάς ο άνθρωπος που τρέχει όλα τα θέματα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.