ΤΟΠΙΚΑ

Η Άνω Μερά αγκαλιάζει και στηρίζει την Πρωτοβουλία Δράσης

Η Άνω Μερά αγκαλιάζει και στηρίζει την Πρωτοβουλία Δράσης
Το ευχαριστώ του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά στους εκατοντάδες Ανωμερίτες που βρέθηκαν στην προεκλογική ομιλία του

Η ομάδα «Πρωτοβουλία Δράσης» και εγώ προσωπικά, ευχαριστώ τις εκατοντάδες Ανωμερίτισσες και Ανωμερίτες αλλά και όσους άλλους παραβρέθηκαν στην σημερινή προεκλογική ομιλία μου στην πλατεία της Άνω Μεράς.
Με γενναιότητα και ειλικρίνεια, θίξαμε θέματα που απασχολούσαν και απασχολούν το μοναδικό χωριό της Μυκόνου. Εκθέσαμε τον προβληματισμό μας για τις 20χρονες υποσχέσεις του παρελθόντος που αφορούσαν στις ανάγκες του οικισμού, και που ποτέ δεν βρήκαν τη λύση.

Παρουσιάσαμε αναλυτικά το ζήτημα των δασικών χαρτών, τις τακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν από τους πολίτες μετά και την πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού νόμου, σημειώνοντας την πλήρη στήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου προς την νομική κατεύθυνση για την προστασία των περιουσιών. Τονίσαμε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που ξεκίνησε από το 1979, και πως από τότε η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν έκανε καμία προσπάθεια για να πάψει το Δημόσιο να διεκδικεί τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες απλά και μόνο κατακαίγονταν σωρηδόν.

Εκθέσαμε τα όσα κατορθώσαμε να κάνουμε στα 4,5 χρόνια της διοίκησής μας για την Άνω Μερά, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, το Γυμνάσιο, υποβολή περιβαλλοντικών μελετών για το Αποχετευτικό, αναβάθμιση και επέκταση των μονάδων διύλισης, το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας που αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο της περιοχής, αναβαθμίσεις σε όλα τα σχολικά κτίρια και τεχνολογικός εξοπλισμός, αδειοδότηση του Παιδικού Σταθμού, αδειοδότηση και αναβάθμιση της Παιδικής Χαράς, φροντίδα ανακαίνισης του κτιρίου της Κοινότητας, του Αγροτικού Ιατρείου και του Ιατρικού Ξενώνα, πολιτιστικές εκδηλώσεις προβολής, εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Σφαγείου κ.λπ.

Και βεβαίως, παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας, που ήδη είναι σε εξέλιξη για την επόμενη τετραετία, που σέβεται την καθημερινότητα των πολιτών και τις ανάγκες τους, ενώ βάζει πλέον την Άνω Μερά στο επίκεντρο των εξελίξεων, διαφυλάσσοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Η παρουσίαση ενός προγράμματος δεν είναι τροχιά νίκης ενός πολιτικού συνδυασμού. Είναι νίκη δική σας, μιας και οι προτεραιότητές μας είναι οι απαιτήσεις σας που υιοθετήσαμε. Δώστε μας τη δύναμη να παλέψουμε για όσα μας προτείνατε, για όσα σας απασχολούν. Τώρα που νοικοκυρέψαμε το Δήμο, που βάλαμε το «σπίτι μας» σε τάξη, έχουμε τον τρόπο και τα μέσα.

Σας καλώ την επόμενη Κυριακή να προσέλθετε μαζικά στις κάλπες και να δώσετε μια καθαρή, μια μεγάλη νίκη στη Πρωτοβουλία Δράσης.

Σας καλώ να δουλέψουμε μαζί από την επόμενη για να πάμε το νησί μας ακόμα πιο ψηλά.

#protovouliadrasis #synehizoume #mazi #ekloges2019


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.