ΤΟΠΙΚΑ

«Η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε συνεχή διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών»

«Η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε συνεχή διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα σε ένα έτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές  στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 3,48 δισ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 205.756. Η ανερμάτιστη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε συνεχή διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τους ασφαλισμένους σε τραγικά αδιέξοδα».

Πλήρης Δήλωση

«Τα στοιχεία της 1ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ έτους 2019, αποκαλύπτουν ότι η πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι δραματική. Η ρύθμιση των 120 δόσεων, που προαναγγέλλεται εδώ και 8 μήνες, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ.

Ι. Συγκεκριμένα, ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών, φόρων, ασθενικής ανάπτυξης καθώς και των αχρείαστων υπερπλεονασμάτων, οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.422.629 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις -προς τα ασφαλιστικά ταμεία- συνολικού ύψους 35,36 δισ. ευρώ! Την ίδια στιγμή, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 572 εκατ. ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 15.568. Επιπλέον, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν αυξηθεί κατά 3,48 δισ. ευρώ και οι οφειλέτες κατά 205.756.

ΙΙ. Από την άλλη πλευρά, η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρύθμιση των 100 δόσεων (Ν.4321/2015) έχει επίσης αποτύχει παταγωδώς, καθώς από τους 118.557 οφειλέτες που εντάχθηκαν το 2015 με σύνολο οφειλών 3,85 δισ. ευρώ, οι 52.906 με ποσό 2,3 δισ. ευρώ (60%) απώλεσαν την ρύθμιση και μόλις 8.808 με ποσό 182 εκατ. ευρώ (4,7%) την ολοκλήρωσαν μέχρι 31/03/2019.

Επιβεβαιώνεται, λοιπόν, μέσα από τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, ότι οι κυβερνητικές αστοχίες, η υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι υψηλές εισφορές και τα αχρείαστα υπερπλεονάσματα έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες σε αδιέξοδο.  

Η δραματική αυτή κατάσταση, απαιτεί την άμεση εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής που πρωτίστως θα στοχεύει σε υψηλά επίπεδα ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μείωση των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών και φόρων, τη διευκόλυνση της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους συνεπείς, και την αυστηρή αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.