ΤΟΠΙΚΑ

«Η ανάπτυξη στο νησί πρέπει να είναι σύμφωνη με τους νόμους»

«Η ανάπτυξη στο νησί πρέπει να είναι σύμφωνη με τους νόμους»
Μεγάλη η συγκέντρωση των κατοίκων της Μυκόνου για το έργο στο Καλό Λιβάδι

“Υπάρχουν θέματα στα οποία συμφωνούμε όλοι.

Διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη θέση της δημοτικής μας αρχής και της τοπικής μας κοινωνίας είναι ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι σύμφωνη με τους νόμους, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό του παράκτιου περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας του νησιού μας.

Στο πλαίσιο αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μυκόνου και μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στις 24 Ιουλίου, σε οικόπεδο έμπροσθεν του ξενοδοχείου στην παραλία Καλό Λιβάδι Άνω Μεράς Μυκόνου, διαπίστωσε την εναπόθεση φερτών υλικών, όπως άμμο και ογκόλιθους, με αποτέλεσμα να προβεί άμεσα σε διακοπή εργασιών με έγγραφο που απηύθυνε προς την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου και την Πολεοδομία Σύρου (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο).

Παράλληλα μετά από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μυκόνου (27 Ιουλίου 2021) προχωρήσαμε ήδη στην κατάθεση αίτησης ακύρωσης και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων με αίτημα προσωρινής διαταγής (για άμεση εκδίκαση) στο ΣτΕ ώστε να ακυρωθεί δικαστικά η παραχώρηση του κοινόχρηστου χώρου στην ξενοδοχειακή επιχείρηση και μέχρι τότε να ανασταλεί κάθε επέμβαση και εργασία σε αυτόν προς αποτροπή περαιτέρω βλάβης του περιβάλλοντος και των κατοίκων του νησιού, που στερούνται πλέον της ελεύθερης πρόσβασης στην δυτική πλευρά της παραλίας.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο φέρεται να ανήκει στην ΕΤΑΔ η οποία και έχει προχωρήσει στη σύναψη σύμβασης με την συγκεκριμένη ξενοδοχειακή εταιρεία.
Η ομόθυμη αντίδραση της τοπικής μας κοινωνίας και η εξάντληση όλων των θεσμικών και ένδικων μέσων για την προστασία της παραλίας στο Καλό Λιβάδι από τη Δημοτική αρχή αποτελούν πράξεις ευθύνης και αποφασιστικότητας για να αντιδράσουμε σε πρακτικές και μεθοδεύσεις υποβάθμισης του παράκτιου περιβάλλοντος και προσβολής της κοινοχρησίας παραλιακών εκτάσεων.

Κωνσταντίνος Κουκάς

Δήμαρχος Μυκόνου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.