ΤΟΠΙΚΑ

H Nazionale Piloti «άναψε τη σπίθα» του safe-drive.org στη Μύκονο

H Nazionale Piloti «άναψε τη σπίθα» του safe-drive.org στη Μύκονο

Σε μία ημέρα γεμάτη μηνύματα για την οδική ασφάλεια, η Nazionale Piloti έφερε λίγη αύρα από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 στην Ελλάδα. Παρότι αυτή τη φορά η ποδοσφαιρική ομάδα των πιλότων δεν «πάτησε χορτάρι», συμμετείχε σε μία σειρά από εκδηλώσεις που αποτέλεσαν το εφαλτήριο για μία σημαντική προσπάθεια που αποσκοπεί στο να σώσει ζωές: το safe-drive.org.

Αφορμή ήταν η συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυση της Nazionale Piloti, η οποία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 16 εκατομμύρια ευρώ για κοινωφελείς δράσεις, μέσω των 239 αγώνων που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια. Όμως δεν είναι μόνο τα χρήματα – οι επιφανείς προσωπικότητες που την απαρτίζουν δε σταματούν να χρησιμοποιούν τη δημοφιλία τους για να περνούν μηνύματα σχετικά με την ασφαλή και υπεύθυνη οδήγηση.

Έτσι και τώρα στη Μύκονο, όπου παραβάτες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας συνάντησαν… «μπλόκα» με αστέρια της πίστας, που έδιναν υπογεγραμμένη κράτη, σε μία συμβολική κίνηση υπενθύμισης πως το κράνος και η ζώνη ασφαλείας σώζουν ζωές!

Ακολούθησε ένας «φιλικός» αγώνας karting στην πίστα του νησιού του Αιγαίου, όπου μετά από έναν γύρο «τιμής ένεκεν» του Προέδρου της Nazionale Piloti, Mario di Natale και του Προέδρου της All Star Team for the Children, Mauro Serra, τη σκυτάλη πήραν τρεις οδηγοί με σπουδαία καριέρα στις πίστες:

– Ο Giancarlo Fisichella των 231 συμμετοχών και 3 νικών στην F1, που είναι πλέον επιτυχημένος οδηγός Αγώνων Αντοχής
– Ο Tonio Liuzzi, πρώην οδηγός της F1 και νυν αγωνοδίκης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου αθλητισμού
– O Luca Filippi, πρώην οδηγός Indycar, Formula E και GP2

Οι αστέρες της πίστας χάρισαν μία μικρή γεύση από τις ικανότητές τους, σε μία ημέρα γιορτή την οποία διοργάνωσε ο Κωνσταντίνος Μαστοράκης. Ο εκπρόσωπος της Nazionale Piloti στην Ελλάδα είπε σχετικά: «Οι πιλότοι της F1 δήλωσαν για πολλοστή φορά “παρόντες”, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια που αποσκοπεί στο να σώσει ζωές και θα είναι εδώ και για τα επόμενα βήματα του safe-drive.org. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αμέριστη στήριξή τους».

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο ευρωβουλευτής Κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οδικής ασφάλειας: «Με σκοπό την επίτευξη της κουλτούρας οδικής ασφάλειας απαιτούνται στοχευμένες δράσεις και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νησί μου στην Μύκονο από τον Κωνσταντίνο Μαστοράκη και την Nationale Piloti. Τα νησιά των Κυκλάδων υποδέχονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το μήνυμα ευθύνης και υπευθυνότητας που στέλνουμε μαζί με τους αθλητές στους επισκέπτες μας, εδώ από την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού».

Μετά από δίμηνη διαβούλευση, το καταστατικό του safe-drive.org θα ανακοινωθεί στις 3 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Ένα project στο οποίο θα ενώσουν τις δυνάμεις τους τρεις σημαντικοί φορείς: η Nazionale Piloti, η All Star For The Children που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό αλλά και του EAWC με την Κα. Λούλα Λόη Αλαφογιάννη να έχει ενεργό ρόλο στις προσπάθειες.

Μετά από τις παραπάνω δράσεις, τα μέλη της Nazionale Piloti βρέθηκαν στο SantAnna, όπου η Βίκυ Καρνέζη τραγούδησε το «Happy Birthday» στον Tonio Liuzzi που είχε γενέθλια, προτού η προσοχή στραφεί στον Giancarlo Fisichella που ξεδίπλωσε ένα άλλο ταλέντο του, σε ένα Guest DJ Set.

Πηγη klik.gr

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.