ΤΟΠΙΚΑ

Ο Celebrity «επισκέπτης» της Μυκόνου που οι τουρίστες περιμένουν στη σειρά μια φωτογραφία!

Ο Celebrity «επισκέπτης» της Μυκόνου που οι τουρίστες περιμένουν στη σειρά μια φωτογραφία!

Η Μύκονος αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό για Έλληνες και ξένους Celebrities και όχι μόνο. Το νησί των Ανέμων γνωρίζει κάθε καλοκαίρι την αποθέωση από επισκέπτες που το επισκέπτονται για λίγες ημέρες χαλάρωσης. Φωτογραφίες, βίντεο και πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύουν περίτρανα πως η Μύκονος δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προτιμήσεις τους.

Η λέξη «Μύκονος» σού φέρνει στο μυαλό: διασκέδαση, διακοπές, παραλίες, κοσμοπολίτικο νησί, celebrities και τον Πέτρο τον πελεκάνο. Ποιος Elon Musk, 50 Cent, Verratti,
Ποια Lindsay Lohan, Angelina Jolie, ο ΠΕΤΡΟΣ o Πελεκάνος είναι ο πιο διάσημος που βρίσκεται πάνω στο νησί!!!

Γιατί μπορεί στο όμορφο και κοσμοπολίτικο κυκλαδονήσι ,να μαγνητίζουν τα βλέμματα και τα φλας να αστράφτουν,όμως, στην πραγματικότητα ένας ήταν ο πραγματικός σταρ της Μυκόνου, ο Πέτρος ο πελεκάνος.

Άλλωστε, είπαμε είναι η μασκότ του νησιού, βέρος Μυκονιάτης. Ο πιο διάσημος «Πέτρος»

Ο αγαπημένος Πέτρος, κερδίζει τις εντυπώσεις και όποιος είναι στο πλάι του δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον βγάλει μια φωτογραφία και να μην τον ξεχωρίσει! Οι τουρίστες συγκεντρώνονται κατα δεκάδες και περιμένουν τη σειρά τους για μια αναμνηστική φωτογραφία με λατρεμένο πτηνό.

Παρόλο που δεν έχει γεννηθεί ποτέ πελεκάνος στο νησί, από τότε που βρέθηκε ο πρώτος έχουν περάσει πολλοί. Αφού πέθανε ο Πέτρος Ά, έστειλαν από τη Γερμανία άλλο πελεκάνο που ονομάστηκε πάλι Πέτρος.

Από το 1955 ζούσε στο νησί εως το 1985 όταν ο Πέτρος, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και δεν τα κατάφερε. Εκτοτε, το πτηνό αυτό ταυτίστηκε με την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη της Μυκόνου και οι «απόγονοι» του Πέτρου του πελεκάνου συνεχίζουν να κλέβουν τα φλας των αμέτρητων επισκεπτών του καλοκαιριού. Σήμερα στο νησί υπάρχει μόνο ένας πελεκάνος, που το όνομά του δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από Πέτρος, σουλατσάροντας στα κοσμικά σοκάκια.

πηγη Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.