ΤΟΠΙΚΑ

H Μύκονος το κέντρο και του πολιτισμού

H Μύκονος το κέντρο και του πολιτισμού
Απόψε 20:30 στο Σταθμό της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Μυκόνου τα Εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Τσόκλη «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης».

Ο Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας καλλιτεχνικός διευθυντής του 1ου Μύκονος Αρτ Φέστιβαλ μας ανοίγει την αυλαία σε όσα θα ακολουθήσουν φέτος στο νησί.
Γράφει χαρακτηριστικά στους λογαριασμούς του στα σόσιαλ.

“Ο Κώστας Τσόκλης, ένας εικαστικός που έχει συμπεριληφθεί, από την εφημερίδα THE TIMES, στα 1000 πρόσωπα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, Στα 88 του χρόνια, συνεχίζει να αμφισβητεί και να προκαλεί. Πολυδιάστατος, αναγνωρισμένος και παραγωγικός με απόψεις πάντα ενδιαφέρουσες ακόμη κι αν διαφωνείς μ’ αυτές. Ο πλουραλισμός των εκφραστικών του μέσων, η ζωγραφική, η γλυπτική, το σχέδιο, η φωτογραφία, οι κατασκευές, τα τρισδιάστατα έργα, οι επιβλητικές εγκαταστάσεις και οι μεγάλων διαστάσεων κατασκευές, τα δρώμενα, το βίντεο, η performance, το φως, ο ήχος, αλλά κυρίως η συνεχής αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης, είναι τα στοιχεία που εδραίωσαν τη θέση του στο καλλιτεχνικό στερέωμα και τον καθιέρωσαν σαν μια από τις εμβληματικές εικαστικές μορφές του 20ου αιώνα. Αυτό που καθιστά την περίπτωση Τσόκλη ανεπανάληπτη στην ιστορία της Τέχνης, είναι η συνεχής αναζήτηση νέων εκφραστικών δρόμων, «κάτι που δεν έχει κάνει ούτε καν ο Τιτσιάνο», όπως λέει γι αυτόν ο Ιταλός ιστορικός Τέχνης Bruno Cora.

Σήμερα ο Κώστας Τσόκλης μας κάνει την τιμή να ανοίγει το 1ο Mykonos Art Festival, με ένα καινούριο έργο του «Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης», δημιουργημένο για αυτό το σκοπό. Η έκθεση-περιβάλλον που θα εγκαινιαστεί απόψε το βράδυ στις 8, στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Μύκονο γίνεται μέσα στα τέσσερα εργαστήρια του της Σχολής, τα οποία ο καλλιτέχνης μετατρέπει με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης. Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα. Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης.

Andonis Theocharis Kioukas
Kαλλιτεχνικός Διευθυντής
Mykonos Art Festival

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.