ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε το φράγμα από τις βροχές και σκόρπισε αισιοδοξία

Γέμισε το φράγμα από τις βροχές και σκόρπισε αισιοδοξία
Το μεγάλο πρόβλημα του νερού και των αποθεμάτων στο φράγμα μετριάζεται μετά τις έντονες βροχοπτώσεις

Οξύμωρο μεν ζωτικής σημασίας δε καθώς η κακοκαιρία έφερε και χαμόγελα στο νησί καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα έκαναν και καλό πέρα από τις ζημιές σε διάφορα σημεία στο οδικό δίκτυο αλλά και σε σπίτια και καταστήματα.

Το θέμα του νερού τόσο στη Μύκονο όσο και σε πολλά νησιά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ζωτικής σημασίας.

Οι βροχές γέμισαν το φράγμα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα αποθέματα του νερού να αυξηθούν και μια μεγάλη ανάσα για τους καλοκαιρινούς μήνες να αποτελεί πλέον η κατάσταση που βρίσκεται το φράγμα.

Ας θυμηθούμε από ρεπορτάζ του Mykonos Voice πως ήταν τα πράγματα το περασμένο καλοκαίρι.

«Το πρόβλημα της ύδρευσης  με τα αποθέματα είναι δεδομένο στο νησί και με τις παρακάτω εικόνες μπορεί εύλογα να καταλάβει κανείς ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην γίνει θέμα πραγματικής επιβίωσης.

Οι αφαλατώσεις  που ο Δήμος Μυκόνου δημιούργησε και έδωσε τεράστια ανάσα στους πολίτες για την ώρα στα κυβικά που παράγουν υπερκαλύπτουν την ημερήσια κατανάλωση, πρόκειται πάντα όμως  για μηχανήματα που ποτέ δεν μπορεί να υπολογιστεί ο παράγοντας ατύχημα και που ξαφνικά μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα.

Το ζητούμενο είναι να γίνει έντονη συνείδηση σε όλους για οικονομία στην κατανάλωση.

Από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου ο δήμος Μυκόνου σε καθημερινή βάση κάνει έκκληση στους πολίτες που τους καλοκαιρινούς μήνες διαμένουν στο νησί να κάνουν συνετή κατανάλωση και  να μην γίνεται αλόγιστη σπατάλη σε νερό.Οι προσπάθειες έχουν αποδώσει καρπούς και αυτό γιατί μετά από πολύ καιρό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και σε πρώτο χρόνο από της υπηρεσίες του Δήμου άμεσα με ότι προκύπτει.

Ο κίνδυνος όμως πάντα υπάρχει καθώς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής κάνει έντονα τα σημάδια του και στο νησί.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.