ΤΟΠΙΚΑ

Γ. Xατζημάρκος: «Aπαραίτητο να επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών – Είναι πολλοί οι αρνητές στα νησιά»

Γ. Xατζημάρκος: «Aπαραίτητο να επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών – Είναι πολλοί οι αρνητές στα νησιά»

Με αλλαγές στην σύνθεσή του και με τον νέο αντιπεριφερειάρχη από την Κω (ο οποίος αντικατέστησε τον αποβιώσαντα Σωτήρη Μαραγκό) και με τη συμμετοχή των δημάρχων Ρόδου, Μήλου και Μυκόνου, συνεδρίασε χτες, Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου 202, μέσω τηλε-διάσκεψης το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος αφού καλωσόρισε τις κυρίες Χατζηγιάννη και Νάκη στη νέα σύνθεση, ζήτησε να προταχθεί το θέμα που έφερε για τους εμβολιασμούς.

Θυμίζουμε πως σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χατζημάρκος έκανε γνωστή προς την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υγείας την πολιτική απόφαση της ΠΝΑι να ετοιμάσει, να εξοπλίσει και να παραδώσει ένα mega εμβολιαστικό κέντρο στη Ρόδο και να συμβάλει στην επιτάχυνση των εμβολιασμών στην περιοχή, με περισσότερα κέντρα: «Θέλουμε να προλάβουμε το θέμα των εμβολιασμών διότι είμαστε εδώ και μια εβδομάδα σε συζητήσεις με το Υπ.Υγείας. Το μεγάλο θέμα δεν είναι η έλλειψη εμβολίων –μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια- αλλά η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Η κυβέρνηση με την πρωτοβουλία που έχει λάβει, εξαιρεί ακριβώς αυτό: δηλαδή εμείς, ως ΠΝΑι δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις για να στηρίξουμε τα εμβολιαστικά κέντρα ενώ θέλουμε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Παραδόξως, πιστεύω από λάθος, έχει δοθεί η δυνατότητα στους Δήμους να κάνουν προσλήψεις και όχι στις Περιφέρειες!

»Διαπιστώνουμε πάντως, πως είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των αρνητών στα νησιά μας. Υπάρχουν νησιά που έχουν ακόμη πολύ υψηλά ποσοστά σε κρούσματα. Στα μικρά νησιά το ποσοστό των εμβολιασμένων δεν φτάνει ούτε το 80% που σημαίνει ότι είναι ακόμη, πολλοί οι αρνητές των εμβολίων.

Για τα μεγάλα νησιά, θα ξεκινήσει ο ‘αγώνας’ για να ανοίξει ο τουρισμός. Ειδικά στα βασικά αεροδρόμια (Ρόδος, Κως, Κάρπαθος, Μύκονος κ.λπ.) της ΠΝΑι πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών. Ειδικά στη Ρόδο, ο ρυθμός δεν είναι ικανοποιητικός. Προτείναμε στην κυβέρνηση να παραδώσουμε ένα μεγάλο χώρο ως εμβολιαστικό κέντρο. Δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου. Το πρόβλημα, είναι η έλλειψη προσωπικού. Επιπλέον, υπάρχουν συμπατριώτες μας –τους οποίους ευχαριστούμε και τους τιμά αυτό- που είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στην προσπάθεια. Ωστόσο, σχετικά με το ειδικό καθεστώς θα μπορούμε να έχουμε εξοπλισμό αλλά και υγειονομικό προσωπικό. Εφόσον υπάρχει επάρκεια εμβολίων (καθώς τον Μάιο θα έχουμε περισσότερες ποσότητες και παράλληλα ανοίγουν οι πλατφόρμες για όλες τις ηλικίες) λέμε το εξής: πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις Περιφέρειες να προσλάβουμε υγειονομικό προσωπικό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε τις προσλήψεις και να διατεθούν στα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί».

Ο κ. Χατζημάρκος είπε ακόμη, ότι η ‘Euromedica’ έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να διαθέσει τρεις γραμμές για εμβολιασμούς συμβάλλοντας έτσι στην μεγάλη προσπάθεια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.