ΤΟΠΙΚΑ

Φρενάρει το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στη Μύκονο; μέρος Β

Φρενάρει το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στη Μύκονο; μέρος Β
Την ΕΚΑΤΕΛ ρωτήσαμε η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ εμφανίστηκε να καταφερθεί εναντίον του MykonosVoice για τα καίρια ερωτήματα σε ένα μεγάλο θέμα.

Λίγες  ώρες μετά τα ερωτήματα που θέσαμε μέσω της αποκάλυψης του εγγράφου για την σύμβαση του Δήμου Μυκόνου που υπεγράφει για την αποκατάσταση και συντήρηση του οδικού δικτύου με την εταιρεία ΕΚΑΤΕΛ , εμφανίστηκε με ανακοίνωση της η εταιρεία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ως υπεργολάβος εταιρεία  που ανέλαβε το έργο στο νησί ,με ανακοίνωση-διαμαρτυρία  αναφορικά με  την δημοσίευση μας και τα ερωτήματα που θέσαμε με το ρεπορτάζ μας και αφορούσαν την ΕΚΑΤΕΛ.

Απορία μας προκαλεί το γεγονός ότι τα ερωτήματα που απευθύναμε στην ΕΚΑΤΕΛ της οποίας την σύμβαση παρουσιάσαμε  ανέλαβε να τα απαντήσει η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ συμφερόντων του κ.Νίκου Σαντοριναίου,  για την οποία εταιρεία  ουδεμία αναφορά έγινε σε κανένα δημοσίευμα μας ουδέποτε και μας εγκαλεί τόσο για την ποιότητα του ρεπορτάζ μας όσο και για  τις προθέσεις των ερωτημάτων μας προς την ΕΚΑΤΕΛ.

Στην ανακοίνωση της  μάλιστα η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ  αφού ξεκαθαρίζει τον ρόλο της στο έργο ως υπεργολάβου εταιρείας,επιβεβαιώνει καταρχήν τον προβληματισμό και  τα ερωτήματα που θέσαμε ότι πράγματι υπάρχει  καθυστέρηση στο μεγαλύτερο έργο που γίνεται αυτή την εποχή στη Μύκονο και αυτό  λόγω υπαρκτών θεμάτων όπως είναι αυτό της κακοκαιρίας ,που έχει πλήξει το νησί τους προηγούμενους μήνες.

Στην ανακοίνωση της ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ και όχι της ΕΚΑΤΕΛ(που απευθύναμε τα ερωτήματα και περιμέναμε απαντήσεις ) γίνεται αναφορά στην σύμβαση της ΕΚΑΤΕΛ με τον Δήμο Μυκόνου και την χρονική  διάρκεια που έχει καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο του 2020.

Μέχρι εδώ όλα καλά…

Το θέμα είναι ότι δεν αναφέρεται όμως πουθενά αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του έργου με συγκεκριμένες εργασίες,ώστε να δούμε τον βαθμό της εξέλιξης που βρίσκεται σήμερα και αν έχει κωλυσιεργήσει τελικά η όχι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην άντ αυτού εταιρεία  που εμφανίστηκε και όχι σε αυτή που θέσαμε τα ερωτήματα.

Στο δημοσίευμα μας με τίτλο ΠΟΙΟΣ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ;

Η  ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ως υπεργολάβος εταιρεία  και όχι η ΕΚΑΤΕΛ  ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΣΑΜΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ εξέδωσε την ακόλουθη  ανακοίνωση:

«Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ως απάντηση σε δημοσίευμα του site www.mykonosvoice.gr γνωστοποιεί στους κατοίκους της Μυκόνου τα παρακάτω:

• Η Εταιρεία μας έχει αναλάβει ως Υπεργολάβος τις εργασίες Συντήρησης και Αποκατάστασης Δρόμων του Δήμου Μυκόνου.
• Το Έργο έχει διάρκεια 18 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020. Δεν θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη όπως ψευδά αναφέρεται.
• Το ίδιο αναγνωρίζει και ο Δήμος ο οποίος έχει ετοιμάσει τις σχετικές μελέτες και έχει εγκρίνει μόνο τμήμα του Προϋπολογισμού του Έργου για το 2019.
• Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και μπετόστρωσης έχουν ξεκινήσει και εκτελούνται αδιαλείπτως.
• Οι εργασίες δεν ήταν δυνατό να ξεκινήσουν το προηγούμενο διάστημα λόγω των συνεχόμενων και πρωτόγνωρων βροχοπτώσεων των προηγούμενων μηνών.
• Σχετικά έχει γνωστοποιήσει σχετικά ήδη ο Δήμος τους δημότες από τις 13 Μαρτίου.
• Η Εταιρεία μας από τις αρχές του 2019 έως σήμερα έχει προμηθεύσει το Δήμο με πάνω από 1.100 κυβικά μέτρα μπετό για τη συντήρηση των δρόμων, βάση άλλης σύμβασης επιπλέον του μεγάλου έργου, υπερδιπλάσια ποσότητα από ότι ζητήθηκε από το Δήμο τους προηγούμενους 8 μήνες.
• Η Εταιρεία μας από τις αρχές του 2019 έως σήμερα εργάζεται σε συνεργασία με την ΑΙΘΡΑ ΤΕΧΝΙΚΗ κάτω από αντίξοες συνθήκες αδιάλειπτα και ολοκληρώνει την αποκατάσταση του παλιού λιμανιού της Χώρας.
Με βάση τα παραπάνω η Εταιρεία μας είναι απόλυτα συνεπής προς τις Συμβατικές της Υποχρεώσεις και απέναντι στους κατοίκους της Μυκόνου, ανεξαρτήτως Δημοτικής αρχής και των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Κάθε αρνητική αναφορά ή υπόνοια προς την Εταιρεία μας είναι ψευδή, απαράδεκτη και εκ του πονηρού.»

 

Όπως καθίσταται σαφές η ανακοίνωση ξεκαθαρίζει πολλά από τα ερωτηματικά που θέσαμε στην ΕΚΑΤΕΛ οπως αυτό της καταληκτικής ημερομηνίας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο και είναι ο Ιούνιος του 2020.

Παράλληλα από την ανακοίνωση προκύπτουν  ορισμένα νέα ερωτήματα  που  θα έχουν ενδιαφέρον για τους κατοίκους του νησιού.

1) Είναι σαφές ότι υπάρχει καθυστέρηση όπως παραδέχεται η εταιρεία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ  λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, άρα εύλογα τα ερωτηματικά και το ρεπορτάζ ώς προς την καθυστέρηση ,καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι οι πολίτες να γνωρίζουν πότε λειτουργούν οι μπουλντόζες και τα φορτηγά και αν ρίχνουν μπετό και πίσσα με λίγο η πολύ βροχή και αέρα.

Σαφέστατα καμία  διάθεση αρνητικής αναφοράς σε κανέναν καθώς σε διαφορετική περίπτωση το έργο θα έτρεχε με βάση το χρονοδιάγραμμα αν υπάρχει, χωρίς καθυστέρηση.

2)Υπάρχει αλήθεια χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου που να καθορίζει χρονικά την εξέλιξή του  και αν ναι σε ποιο βαθμό το έργο έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα;

3)Η εταιρεία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ έχει την αποκλειστική διάθεση άρα και την τεχνογνωσία του έργου στο νησι. Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον η ΕΚΑΤΕΛ που απευθύναμε τα ερωτήματα ή έστω η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ που ανέλαβε τον ρόλο των ανακοινώσεων-απαντήσεων των ερωτημάτων μας,να δημοσιοποιήσει επίσημα σε τι βαθμό εξέλιξης  βρίσκεται σήμερα το έργο(δλδ στο 1/3; 2/3;) με βάση πάντα το χρονοδιάγραμμα αν υπάρχει ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι τον βαθμό της εξέλιξης του έργου σήμερα και να μην μένει καμία σκιά σε κανέναν καθώς ο κίνδυνος με πιθανές καθυστερήσεις ενόψει καλοκαιρινής  τουριστικής  περιόδου με ότι και αν σημαίνει αυτό για την εικόνα του νησιού  θα ήταν υπαρκτός.

3)Μέχρι την ημέρα της αποκάλυψης της σύμβασης από το MykonosVoice έχει υποβληθεί λογαριασμός στο Δήμο Μυκόνου για το έργο,όπως συμβαίνει σε όλα τα δημόσια έργα όπου υπάρχει πρόοδος;

Το ερώτημα απευθύνεται και στην ΕΚΑΤΕΛ και στην ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ.

4)Θα είχε  ενδιαφέρον η εταιρία ΕΚΑΤΕΛ να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και όχι η δημοσιογραφική έρευνα (όπως εγκαλούμαστε από την ανακοίνωση) καθώς είναι αδύνατο να γνωρίζουμε που πέφτει μπετόν και πίσσα και σε ποια σημεία καθημερινά.

Με αριθμούς αναλυτικά και επίσημα για κάθε εκτέλεση έργου ανα μήνα,να μάθουμε ακριβώς  πόσα κυβικά μπετόν και ασφαλτόστρωσης έχουν πέσει και σε ποιά σημεία του οδικού δικτύου μέχρι τώρα, με βάση πάντα το χρονοδιάγραμμα αν φυσικά υπάρχει.

Αυτό θα βοηθούσε και εμάς ,να μας πουν δηλαδή τα  σημεία να τα επισκεφτούμε και να κάνουμε ρεπορτάζ όπως μας εγκαλούν με την ανακοίνωση με σκοπό να μάθουν και να δουν οι κάτοικοι της Μυκόνου την πρόοδο των εργασιών.

5) Πόσες φορές έχουν χαλάσει τα μηχανήματα του έργου το τελευταίο χρονικό διάστημα;

6) Πόσα χιλιόμετρα ασφαλτόστρωση ή μπετόστρωσης έχουν πέσει μέχρι τώρα από τα 32χλμ συνολικά;

7) Ο Δήμος Μυκόνου γιατί δεν καταγγέλλει την σύμβαση καθώς εννέα εταιρείες  συμμετείχαν στην διαδικασία;

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΡΩΝΗ ΚΑΙ Η «ΕΜΠΛΟΚΗ» ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

Η άμεση σύνδεση του θέματος που αφορά όλους τους κατοίκους της Μυκόνου και τα ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με αυτό και τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που θέσαμε ώς ερωτηματικό ,δεν χρειάστηκε  παρά λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ,να επιβεβαιωθεί από αναρτήσεις που έκαναν στο διαδίκτυο κοινοποιώντας την ανακοίνωση, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Μύκονος Πρώτη Ξανά  του Χρήστου Βερώνη και εμείς απλά να παρακολουθούμε έκπληκτοι.

 

 

Τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι του Χρήστου Βερώνη έσπευσαν  να κοινοποιήσουν στο διαδίκτυο την ανακοίνωση της εταιρείας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ (καμία σχέση δηλαδή με την ΕΚΑΤΕΛ που εμείς απευθύναμε τα ερωτήματα) ,ώς να ήταν οι ίδιοι θιγόμενοι,μάλιστα κάποιοι και με  χαρακτηρισμούς απρεπείς για τα ερωτήματα και την δημοσιογραφική έρευνα.

Αλήθεια ότι  η σύζυγος του ιδιοκτήτη της ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ κα Βασιλική Νάζου είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του κ.Βερώνη έχει σχέση με το θέμα μας ;

Είναι βέβαιο ότι και η εταιρεία ΕΚΑΤΕΛ  θα καυτηρίαζε το γεγονός  ότι λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ,όχι ένας αλλά αρκετοί τον αριθμό, την ίδια ώρα,υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι έσπευσαν να αναρτήσουν την ανακοίνωση της ταυτόχρονα, ενώ στο δημοσίευμα μας δεν κάναμε καμία αναφορά στην ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ ,δίνοντας οι ίδιοι πολιτική διάσταση στο θέμα και πολιτική χροιά σε μια ευαίσθητη προεκλογική περίοδο συνδέοντας τα θέματα εκ της θέσεως τους.

Εμείς ως Mykonos Voice δημοσιογραφικά ερωτήματα θέσαμε στην ΕΚΑΤΕΛ  σε ένα σοβαρό θέμα για το νησί που αφορά το οδικό του δίκτυο και την σύμβαση που υπέγραψε με τον Δήμο Μυκόνου και πήραμε απαντήσεις  από την ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΜΥΚΟΝΟΥ!..

Θα συνεχίσουμε την έρευνα για λογαριασμό των κατοίκων του νησιού  και θα δίνουμε πάντα βήμα σε θέσεις ,τοποθετήσεις ,απαντήσεις και ανακοινώσεις που αφορούν την διαλεύκανση της αλήθειας χωρίς να μένει τίποτα στο σκοτάδι.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.