ΚΥΚΛΑΔΕΣ

“Φωτιά” οι αυξήσεις στις μεταφορές επιβατών

“Φωτιά” οι αυξήσεις στις μεταφορές επιβατών

Μπορεί με τον πληθωρισμό τα πράγματα να είναι ελαφρώς καλύτερα, καθώς διαμορφώθηκε στο 9,1%, ωστόσο το “ράλι” αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες συνεχίζεται αμείωτο!

Είναι χαρακτηριστικό πως οι μεγαλύτερες ετήσιες αυξήσεις ΔΤΚ, μετά από το φυσικό αέριο, καταγράφονται στις μεταφορές επιβατών. Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω γράφημα, η ετήσια αύξηση στις μεταφορές επιβατών με ταξί είναι 32,9%, ακολουθούν οι μεταφορές επιβατών με αεροπλάνο (30,6%) και από κοντά οι μεταφορές επιβατών με πλοίο (26,7%).

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο εξακολουθεί να “αγνοείται”

Για πολλοστή φορά λοιπόν αυτοί που την “πληρώνουν” περισσότερο είναι οι νησιώτες, που ταξιδεύουν συχνά με πλοίο, αλλά και αεροπλάνο, για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους υγείας.

Την ώρα που οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί, η κυβέρνηση αντί να ανακουφίζει λίγο τους νησιώτες με την έγκαιρη καταβολή του μεταφορικού ισοδύναμου, συνεχίζει να τους εμπαίζει!

Σε λίγες μέρες θα συμπληρωθούν 9 μήνες απλήρωτων εισιτηρίων, ενώ ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στο Μεταφορικό Ισοδύναμο για τις επιχειρήσεις, καθώς δεν έχει ακόμα καταβληθεί στο Β’ εξάμηνο του 2021, ενώ παρότι έχουμε φτάσει Νοέμβριο δεν έχει ανοίξει ακόμα η υποβολή παραστατικών για το Α’ εξάμηνο του 2022.

Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επικρατεί “άκρα του τάφου σιωπή” και παραμένει άγνωστο αν θα καταβληθεί έστω ένα μέρος των χρωστούμενων μέχρι το τέλος του έτους.

Απαράδεκτη στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση που στην ουσία δεν ασκεί την παραμικρή πίεση για έγκαιρη καταβολή των χρημάτων, παρά μόνο κάτι… μισόλογα και ευχολόγια σε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές.

Για τους νησιώτες βουλευτές, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα… Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βγάζουν πανηγυρικά δελτία τύπου όταν τυχαίνει και γίνεται κάποια πληρωμή…

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.