ΤΟΠΙΚΑ

Φίλιππος Φόρτωμας: Να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εποχιακών υπαλλήλων στα νησιά

Φίλιππος Φόρτωμας: Να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εποχιακών υπαλλήλων στα νησιά

Το πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη εποχιακών υπαλλήλων στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τομέα του Τουρισμού στα νησιά των Κυκλάδων ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με αναφορά του που κατέθεσε σήμερα προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη και Τουρισμού κ. Βασίλειο Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φόρτωμας, έθεσε υπόψιν των κ.κ Υπουργών την πρόσφατη επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Θήρας, στην οποία αναφέρεται η ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα να κληθούν εποχιακοί εργαζόμενοι από χώρες του εξωτερικού, με τη διαδικασία της μετάκλησης, ώστε να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Ο Βουλευτής, με την αναφορά του, εξέθεσε προς τους κ.κ Υπουργούς την ανάγκη διευθέτησης του θέματος, το οποίο, σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση, δυσχεραίνει τη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.