ΤΟΠΙΚΑ

Εξοχικό στη Μύκονο: 5.714 ευρώ το τ.μ. η μέση τιμή πώλησης

Εξοχικό στη Μύκονο: 5.714 ευρώ το τ.μ. η μέση τιμή πώλησης

Μύκονος και Σαντορίνη είναι τα δύο νησιά που ξεχωρίζουν και φέτος για το ύψος των τιμών πώλησης εξοχικών κατοικιών. Κατά το φετινό πρώτο τετράμηνο του έτους, η μέση ζητούμενη τιμή στο «νησί των Ανέμων» διαμορφώνεται σε 5.714 ευρώ/τ.μ., ενώ στη Σαντορίνη το αντίστοιχο ύψος είναι της τάξεως των 3.330 ευρώ/τ.μ. Ακολουθεί η Πάρος, με μέση ζητούμενη τιμή 3.265 ευρώ/τ.μ., ενώ 2.662 ευρώ/τ.μ. είναι η μέση τιμή των εξοχικών της Νάξου. Σε σχετική έρευνά του, το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών Spitogatos.grαναφέρει ότι οι τιμές καταγράφουν σημαντική αύξηση στα δύο τελευταία νησιά. Κατά το διάστημα 2020-2021, η μέση ζητούμενη τιμή αυξήθηκε κατά 14,3% στην Πάρο και κατά 13% στη Νάξο.
Οσον αφορά το είδος των πωλούμενων ακινήτων, ο Spitogatos αναφέρει ότι στη Μύκονο, αρκετές αγγελίες από το 2018 έως το 2021 αφορούσαν πώληση βιλών, με το αντίστοιχο ποσοστό στη Σαντορίνη να είναι χαμηλότερο. Ειδικότερα, στη Μύκονο το 2021, σχεδόν μία στις τρεις πωλούμενες κατοικίες αφορούσε βίλα (29%), έναντι μόλις 8% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στη Σαντορίνη. Σημειώνεται ότι η βίλα αποτελεί το είδος κατοικίας με την υψηλότερη ζητούμενη τιμή, καθώς το 2021 η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης βίλας στη Μύκονο είχε διαμορφωθεί στις 6.538 ευρώ/τ.μ. και στη Σαντορίνη στις 6.081 ευρώ/τ.μ. Ο συγκεκριμένος παράγοντας φαίνεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη διαφορά ανάμεσα στη μέση ζητούμενη τιμή της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Εξαιρώντας τις βίλες, η μέση ζητούμενη τιμή για εξοχικό στη Μύκονο διαμορφώνεται σε 5.000 ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη σε 3.170 ευρώ/τ.μ. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Μελαχροινό, διευθύνοντα σύμβουλο του Spitogatos.gr, «τα δεδομένα τουριστικών εισροών για τη φετινή σεζόν είναι, όπως αναμενόταν, ιδιαίτερα αυξητικά, κάτι που συνοδεύεται συνήθως από αύξηση της διεθνούς ζήτησης, άρα και των τιμών στο real estate». Ο ίδιος προσθέτει ότι «η αυξημένη ζήτηση, εγχώρια και διεθνής, είναι κάτι που παρατηρούμε στις ιστοσελίδες του δικτύου μας καθόλη τη διάρκεια του 2022 και μάλιστα είναι αρκετά έντονη στις τουριστικές περιοχές. Σε κάποιες περιπτώσεις τα αιτήματα ενδιαφέροντος για αγορές κατοικιών είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με προηγούμενα έτη.Εξοχικό στη Μύκονο: 5.714 ευρώ το τ.μ. η μέση τιμή πώλησης-1

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.