ΤΟΠΙΚΑ

Europa Nostra: Σήμα κινδύνου για νησιά των Κυκλάδων – Κινδυνεύουν από υπερτουρισμό και ανεξέλεγκτη δόμηση

Europa Nostra: Σήμα κινδύνου για νησιά των Κυκλάδων – Κινδυνεύουν από υπερτουρισμό και ανεξέλεγκτη δόμηση

Σήμα κινδύνου για τα νησιά των Κυκλάδων, ιδίως τη Σίφνο, τη Σέριφο και τη Φολέγανδρο εξέπεμψε ο διεθνής οργανισμός Europa Nostra.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο τέλος του περασμένου μήνα τα ελληνικά κυκλαδονήσιαμπήκαν στην προκριματική λίστα των 11 της Europa Nostra και η υποψηφιότητα τους υποστηρίζεται από την ΕΛΛΕΤ, ώστε να είναι στην τελική επιλογή των 7 απειλούμενων μνημείων και τόπων πολιτισμικής κληρονομιάς της Ευρώπης. Σκοπός είναι να προστατευθούν από τον υπερτουρισμό και την ανεξέλεγκτη δόμηση.

Η Europa Nostra είναι ένας πανευρωπαϊκός οργανισμός για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία εκπροσωπεί οργανώσεις πολιτών που εργάζονται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιά της Ευρώπης.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.