ΤΟΠΙΚΑ

«Έσκασε» η αποχέτευση στη Μύκονο από την υπερβολική δόμηση – Βίντεο και φωτογραφίες

«Έσκασε» η αποχέτευση στη Μύκονο από την υπερβολική δόμηση – Βίντεο και φωτογραφίες
Μέσα στον «καύσωνα» της τουριστικής περιόδου, η καταστροφή που καταγράφηκε στην παραλία Πλατύς Γιαλός δημιούργησε κλίμα οργής

Κύμα διαμαρτυριών και οργής έχει ξεσηκώσει το πρόβλημα της κατάρρευσης του συστήματος ύδρευσης-αποχέτευσης στη Μύκονο λόγω της υπερβολική δόμησης.

Επιχειρηματίες της εστίασης, ξενοδόχοι, τουρίστες, κάτοικοι, όλοι υφίστανται μια πρωτόγνωρη ταλαιπωρία, ενώ αγωνιούν για το συνολικό μέγεθος της ζημιάς που θα προκληθεί.

Πλατύς Γιαλός (1)
Πλατύς Γιαλός (2)

Μέσα στον «καύσωνα» της τουριστικής περιόδου, η καταστροφή που καταγράφηκε στην παραλία Πλατύς Γιαλός δημιούργησε κλίμα έντασης όπως και αγωνία για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από τα καταλύματα, κοντά στα οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, και να μεταφερθούν σε διπλανά ξενοδοχεία.

platys_gialos_2__1_
platys_gialos_2__2_
platys_gialos_2__3_

Με εντατικό ρυθμό εργάζεται, όπως αποτυπώνεται σε φωτογραφίες και βίντεο, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-αποχέτευσης ώστε να λυθεί το πρόβλημα που δεν άργησε να πάρει διαστάσεις.

Στα βίντεο, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, διακρίνεται επίσης σωλήνας, που έχει σκεπαστεί με άμμο και πετάει τα λύματα βαθιά στην θάλασσα.

Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο του αυτοφώρουο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜ εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο Μυκόνου.

platys_gialos_2__4_
platys_gialos_2__5_
platys_gialos_2__6_

Η κατάσταση μοιάζει, πάντως, πρωτόγνωρη στο νησί των Ανέμων, εξαιτίας της γενικότερης δυσοσμίας που εκπέμπεται.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες, τη στιγμή που έχει επιβληθεί απαγόρευση για κολύμπι στην παραλία Πλατύς Γιαλός.

platys_gialos_2__9_
platys_gialos_2__10_
platys_gialos_2__11_
platys_gialos_2__12_
platys_gialos_2__13_

Με εντολή, μάλιστα, από το Λιμεναρχείο Μυκόνου υψώθηκε Κόκκινη Σημαία, καθώς τα λύματα δημιούργησαν μία τεράστια κηλίδα στην παραλία.

«Σε συνέχεια ενημέρωσης για τη θαλάσσια ρύπανση από εκροή αστικών μη επεξεργασμένων λυμάτων που παρουσιάστηκε την 8/7/21 στις περιοχές Μεγάλη Άμμος και Πλατυς Γιαλός νήσου Μυκόνου, λόγω βλάβης αντλιοστασίων που ανήκουν στη ΔΕΥΑ Μυκόνου παρουσιάστηκαν αυθόρμητα στο ΛΧ Μυκόνου και συνελλήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο πρόεδρος του Δ.Σ. και ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Μυκόνου. Η εκροή λυμάτων έπαυσε σε αμφότερες περιοχές, ενώ η πολυσύχναστη παραλία Πλατύς Γιαλός, κατόπιν διαταγής της Λιμενικής Αρχής, σημανθηκε με κόκκινη σημαία από τον ναυαγοσώστη, προκειμένου να αποτραπεί η λήψη θαλάσσιου λουτρού απο λουόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυκόνου.

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.