ΤΟΠΙΚΑ

Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου σχετικά με την επιστροφή αποδοχών εργαζομένων συνταξιούχων

Ερώτηση βουλευτή Μάρκου Καφούρου σχετικά με την επιστροφή αποδοχών εργαζομένων συνταξιούχων

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κατέθεσε οβουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, σχετικά με τον κίνδυνο επιστροφής αναδρομικών ποσών που έλαβαν ως αποδοχές συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι συνέχιζαν να εργάζονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Όπως περιγράφει ο κ. Καφούρος, το ζήτημα που έχει ανακύψει, σχετίζεται με το κλιμάκιο, βάσει του οποίου θα πρέπει πληρώνονται από τον Δημόσιο Τομέα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αυτοί συνέχισαν να μισθοδοτούνται σύμφωνα με το κλιμάκιο στο οποίο βρίσκονταν πριν από τη συνταξιοδότησή τους.Όμως, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σε συνέχεια πρόσφατης εγκυκλίου που εκδόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να αμείβονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο, δηλαδή σύμφωνα με το μισθό του νεοδιοριζόμενου στο δημόσιο, ανά περίπτωση.

Καλούνται λοιπόν, να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ, παρότι τα εισέπραξαν χωρίς δική τους υπαιτιότητα, καθώς οι φορείς δεν προέβησαν σε μισθολογική επανακατάταξη των απασχολούμενων αυτών συνταξιούχων.

Ο βουλευτής Κυκλάδων ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς:

«1. Τι σκοπεύετε να κάνετε, προκειμένου να αναιρεθεί η αδικία εις βάρος των συνταξιούχων, σε σχέση με τα λαμβανόμενα ποσά, που το ΓΛΚ θεωρεί ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, παρότι δεν τα έλαβαν με δική τους υπαιτιότητα,  επειδή οι φορείς δεν προέβησαν σε μισθολογική επανακατάταξη των απασχολούμενων συνταξιούχων;

2. Προτίθεσθε να προβείτε σε νομοθετική πρωτοβουλία, για την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 4354/2015, για να αποτυπωθεί με σαφήνεια το ζήτημα της μισθολογικής κατάταξης των συνταξιούχων υπαλλήλων που συνεχίζουν να εργάζονται, ώστε οι μέχρι τώρα θεωρούμενες ως αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές να μην αναζητηθούν και ούτε να καταλογισθούν, προκειμένου να επιλυθεί το κοινωνικό αυτό θέμα;»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.