ΤΟΠΙΚΑ

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μύκονο από την Περιφέρεια

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μύκονο  από την Περιφέρεια
Προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Μυκόνου είναι το αντικείμενο των συμβάσεων  που υπέγραψε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Πρόκειται για έργα ιδιαίτερα σημαντικά, με στόχο να επιλυθούν τα διαχρονικά πλημμυρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο νησιά.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Για τη Μύκονο, η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία “ΓΕΩΤΕΡ – Ανώνυμη Τεχνική – Εμπορική – Κτηματική – Βιομηχανική – Παραγωγής Ενέργειας και Εκμετάλλευσης Ακινήτων” προβλέπει εργασίες καθαρισμών ρεμάτων, καθώς και επισκευές κατεστραμμένων λιθοδομών ή τοίχων αντιστήριξης.

Λόγω του ανάγλυφου των νησιών και της πληθώρας ρεμάτων, θα γίνουν επίσης επιλεκτικές παρεμβάσεις σε περιοχές που υπάρχουν οικισμοί ή δρόμοι μεγάλης κυκλοφορίας, ενώ τέλος θα γίνει καθαρισμός της εκβολής των ρεμάτων ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη ροή του νερού προς τη θάλασσα.
πηγη Cyclades24.gr
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.