ΤΟΠΙΚΑ

Έρχεται πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων

Έρχεται πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρών ξενοδοχείων

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για την ανάγκη χρηματοδότησης δράσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των μικρών  ξενοδοχείων, κάτω των τριών αστέρων, έφερε αποτέλεσμα.

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Παπαθανάσης, σε έγγραφη απάντησή του και ενημέρωση προς τον κ. Κόνσολα, αναφέρει ότι στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, περιλαμβάνονται δράσεις που χρηματοδοτούν έργα και παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα (συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών καταλυμάτων). Το θέμα αφορά κάποιες εκατοντάδες επιχειρήσεις στα νησιά των Κυκλάδων.

Οι παρεμβάσεις που θα τύχουν ενίσχυσης  αφορούν σε εργασίες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτιριακών υποδομών, καθώς και την εγκατάσταση συστημάτων αυτοπαραγωγής και διανομής ενέργειας (ηλεκτρικής και θερμικής).

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται παρεμβάσεις στο κτιριακό κέλυφος και σε συστήματα μέσω τουλάχιστον μεσαίας κλίμακας ανακαίνιση που οδηγούν στη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου ή σε τουλάχιστον 30% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Ο Αν. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παπαθανάσης, ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι οι σχετικές προσκλήσεις θα εκδοθούν αφού πρώτα γνωστοποιηθεί ο σχετικός προγραμματισμός του Υπουργείου Ενέργειας προκειμένου να μην υπάρχουν επικαλύψεις.

Ο κ. Κόνσολας, στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση είχε επισημάνει ότι τα μικρά ξενοδοχεία, κάτω των τριών αστέρων,  αποτελούν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που  χρήζουν άμεσης ενεργειακής αναβάθμισης σε ό, τι αφορά στις εγκαταστάσεις τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.