ΤΟΠΙΚΑ

«Ένας γιγαντιαίας κάδος σκουπιδιών το νησί από άκρη σε άκρη»

«Ένας γιγαντιαίας κάδος σκουπιδιών το νησί από άκρη σε άκρη»
Ψόφια ζώα,σακούλες σούπερ μάρκετ με σκουπίδια, προφυλακτικά,μοτοσυκλετες πεταμένες σε μια καταγγελία γροθιά στο στομάχι για την καθαριότητα

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος σε πολλά σημεία έχει γίνει το νησί και μάλιστα με μια περίοδο αντίτουριστικη.Διαβάστε καταγγελία κατοίκου και μάλιστα ξένης υπηκόου της.

«Έτσι σήμερα πήγα στη δουλειά και σταμάτησα για να ταΐζω τα αδέσποτα . Αυτό που βρήκα ήταν  ένα νεκρό πρόβατο πεταμένο δίπλα στους κάδους απορριμμάτων στο δρόμο για τα Καντούνια.

Όχι μόνο τα πρόβατα, αλλά δεμένες τσάντες σούπερ μάρκετ γεμάτες οικιακά σκουπίδια κάποιος προφανώς πέταξε στον κάδο αλλά αστόχησε, και δεν μπήκε στον κόπο να βγει από το αυτοκίνητό του ή να κατέβει από το ποδήλατό του για να τα βάλει μέσα στον κάδο.

Βγήκα από το αυτοκίνητό μου, άνοιξα το πορτμπαγκάζ και κοίταξα  κάτω στο πάτωμα το χρησιμοποιημένο προφυλακτικό στα πόδια μου

Κατόπιν πήγα στην ανακύκλωση στον Όρνο και υπάρχει  μια σειρά από άδεια κουτάκια και γυάλινα μπουκάλια από το Kyte Surf μαζί με 2 μοτοσυκλέτες πεταμένες . Η ανακύκλωση είναι 50 μέτρα μακριά για όνομα του Θεού!

Γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στο νησί σαν να είναι ένας γιγάντιος κάδος σκουπιδιών;

Πού είναι η περηφάνια; Πού είναι η ευπρέπεια;

Σίγουρα δεν μπορώ να κατηγορήσω τους τουρίστες για αυτό…

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.